Binnenkort: Nieuwe Crisis Dilemma Game

Crisis Dilemma Game 1.0

In het voorjaar van 2018 hebben we de Crisis Dilemma Game ‘Summercamp’ gelanceerd. Deze serious game is speciaal ontwikkeld om te werken met de volgende leervragen: Hoe neem je de goede beslissingen en hoe houd je rekening met de gevolgen van deze beslissingen? Hoe ga je om met verschillende dilemma’s, hoe communiceer je hierover en hoe blijf je rustig en daadkrachtig tegelijk, ook als bijvoorbeeld het thema verwijtbaarheid op lijkt te duiken? Het spel richt zich op burgemeesters, wethouder en leden van crisisteams. Inmiddels hebben we het spel al heel vaak laten spelen, en hebben we geweldige recensies ontvangen. En, dat smaakt naar meer!

Ervaringen van deelnemers

  • Erg leuk, uitdagend, realistisch en heerlijk dynamisch. Alle belangrijke issues binnen crisismanagement komen aan de orde. Leuke eraan is dat elke keuze, ook het ‘niet kiezen’ consequenties heeft.
  • Leuke, speelse en leerzame manier om te leren. Waardevrij vergelijken uitkomsten en  van elkaars overweging leren.
  • Eerst is er ‘koudwatervrees’ van deelnemers, even later zijn ze geboeid aan het werk. Verrassend hoe de deelnemers de verhaallijnen oppakken en gevarieerd vertalen naar besluiten. Het gezamenlijke gesprek over de resultaten geeft steeds weer nieuwe inzichten.

Crisis Dilemma Game 2.0

Games maken doen we het liefst. En dat de games dan een succes zijn, geeft extra motivatie. Door deze mooie ervaringen van deelnemers begon het weer te kriebelen en zijn we gestart met de ontwikkeling van een Crisis Dilemma Game 2.0. Het is geen vervolg op de eerste Crisis Dilemma Game, maar een op zichzelf staande serious game.
Het wordt een serious game voor beslissers op tactisch en strategisch niveau zoals burgemeesters, bestuurders en voor directeuren binnen zorg, onderwijs of commerciële instellingen die willen weten hoe ze het hoofd koel kunnen houden als het echt spannend wordt en er sprake is van een crisissituatie. We zijn nog wel op zoek naar een goede naam voor de game. Wellicht een leuk idee voor een prijsvraag?…

Wanneer kun je de game verwachten?

Dit is een goede, maar ook een lastige vraag. Het is een complexe game, en dat vraagt tijd en aandacht.
We krijgen op dit moment veel aanvragen voor bestaande games, en ook voor maatwerk games weten de mensen ons steeds beter te vinden. Daardoor is het moeilijk te zeggen wanneer we deze game kunnen opleveren. We houden je op de hoogte!

Wil je weten welke bestaande games we hebben, wat de mogelijkheden voor huren of kopen zijn, en voor welke leerthema’s de games geschikt zijn, kijk eens hier.

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp