Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Bridge-IT: Simulatie Business & IT Alignment

Huurprijs: Vanaf € 2.250,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

Alignment gaat vooral over de relatie tussen Business en ICT. Breng deze samen om de “gap” te sluiten door inzichten te delen en posities te overbruggen.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

10+, 20+

duur

4 uur, 8 uur

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Alignment

Alignment gaat vooral over de relatie tussen Business en ICT. Verschillen in denkwijze, werkwijze, manier van communiceren en samenwerken kunnen verbetering op het vlak van alignment in de weg staan. Breng Business en ICT samen in de business simulatie Bridge-IT en u krijgt bovenstaande onderwerpen concreet aan de orde.

Bridge IT

Bridge-IT speelt zich af in een klein attractiepark dat zich heeft aangesloten bij een Amerikaanse keten: Family Fun Formula. Om voldoende publiek te trekken en zo de investering terug te verdienen hebben de exploitanten van het park elk jaar nieuwe, betere en grotere attracties nodig. Innovatieteams ontwikkelen deze nieuwe attracties, die door de afdeling Parkbeheer in exploitatie worden genomen. Bij de uitvoering gaat er van alles mis en de eigenaar maakt zich grote zorgen over de toekomst van het bedrijf. Aan de deelnemers de opdracht om een 5-jarig businessplan te realiseren zodat de toekomst van het park gewaarborgd is!

 

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

10+, 20+

duur

4 uur, 8 uur

Soort game

Serious Game

Doel

Alignment gaat vooral over de relatie tussen Business en ICT. Verschillen in denkwijze, werkwijze, manier van communiceren en samenwerken kunnen verbetering op het vlak van alignment in de weg staan. Breng Business en ICT samen in de business simulatie Bridge-IT en u krijgt bovenstaande onderwerpen concreet aan de orde. De context van de simulatie sluit bovendien prima aan bij de “echte” wereld waarin partijen (moeten) samenwerken. Bridge-it stimuleert de deelnemers zich in de positie van anderen te verplaatsen en laat ze ervaren hoe ze worden gezien door klanten en collega afdelingen. Daardoor is de simulatie uitermate geschikt om de “gap” tussen Business en ICT te sluiten door inzichten te delen en posities te overbruggen.

Doelgroep

Businessmanagers, Projectmanagers, Projectteams

Leerthema's & Resultaten

Opbrengsten:

 • Deelnemers ervaren alignment van business en ICT door vanuit een gezamenlijke (strategische) focus af te stemmen.
 • Deelnemers krijgen zicht op de eigen bijdrage in het teamresultaat én de bijdragen van anderen. Deelnemers ervaren hoe ze op basis van dit inzicht tot betere samenwerking kunnen komen.
 • Deelnemers leren luisteren naar ervaringen van collega’s, kunnen collega’s aanspreken op hun gedrag, leren als team zakelijk te communiceren over mogelijke verbeteringen.
 • Deelnemers ervaren het belang van informatie/kennis (willen) delen, ervaren dat overdrachtsmomenten tot problemen kunnen leiden als dat niet zorgvuldig gebeurt.

Prijsinformatie

 • 4-uur uitvoering: prijs €2.250
 • 8-uur uitvoering: prijs €3.250
 • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 8-15 per uitvoering
 • prijzen zijn altijd inclusief facilitator
 • indien er meerdere uitvoeringen parallel moeten worden gedaan, dan bieden we u een offerte op maat aan.
 • prijzen zijn altijd exclusief locatiekosten, de klant zorgt in overleg voor een geschikte ruimte.
 • prijzen zijn inclusief eventuele reis- en verblijfkosten binnen Nederland.

Game Cyclus

De deelnemers gaan op basis van een businessplan aan het werk en doen concrete ervaringen op. De resultaten en de ervaringen uit de spelronde geven aanleiding tot reflectie. Wat gebeurde er en waarom, wat vond je daarvan, hoe zou je het kunnen voorkomen of bevorderen? Daarna worden ervaringen en reflectie in een algemeen kader geplaatst: wat zegt de theorie, wat kun je in het algemeen over de ervaren problemen zeggen? De laatste stap in een ronde is de planningsfase: de deelnemers maken afspraken met elkaar zodat de resultaten, de samenwerking en de communicatie verbeteren. Vervolgens start de volgende ronde waarin de nieuwe werkwijze getoetst wordt. Het aantal ronden ligt tussen de 3 en 5.

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book