Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Spiegelteam - Belbin (team)rollen

Huurprijs: € 1.800,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

De spelsimulatie Spiegelteam laat de werking van het team zien. De teamleden krijgen inzicht in de eigen teamrol (Belbin), leren elkaar beter kennen en zien het effect van hun eigen gedrag op het team en op het resultaat. Tijdens het spel wordt duidelijk op welke punten het team wil verbeteren.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

7-15 deelnemers

duur

4 uur

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Aukje Atsma
Aukje AtsmaCoördinator Twentse Kracht
Tijdens de Game goede bewustwording gekregen van de begrippen m.b.t Eigenaarschap en hoe die naast je eigen organisatie te leggen. Het helpt me in mijn eigen werk om te kijken wat ik nodig heb om met plezier te werken en eigenaarschap te tonen.
Sander van der Hoek
Sander van der HoekKadaster
Leuk interactief spel waarin verschillende intrinsieke waarden aan bod komen. Een prettige spelbegeleider (zoals nu van P&A Talentontwikkeling) is een MUST!
Dikkie van Zetten
Dikkie van ZettenSZR zorgmanager
Mooie Methodiek om met elkaar de essentie van eigenaarschap bespreekbaar te maken. Goed speelbaar voor diverse niveaus. Mooie manier om in te zetten bij Leidinggevenden, om een gesprek te hebben over de diverse elementen.
Bas Slaa
Bas Slaa P&O Adviseur gemeente Enschede
Fun en goed te begrijpen. De juiste elementen van eigenaarschap (bijv. vertrouwen en regelruimte) zijn ingebouwd De metafoor van de scheepswerf/het schip werkt goed beeldend. Verzorgd uiterlijk, ziet er mooi & uitnodigend uit en maakt nieuwsgierig om te spelen. Goed te gebruiken als introductie op het thema eigenaarschap en alles wat hiermee samenhangt.
Josephine Spaan
Josephine Spaan Het Klantenbedrijf BV
De Eigenaarschapsgame ziet er top uit, goed doordacht en laat zicht vertalen naar de praktijk. Leuk, praktisch, goed toepasbaar en mooi vormgegeven. Het spel geeft allemaal haakjes om eigenaarschap in teams bespreekbaar te maken.
Nynke Sömnez
Nynke Sömnez P&O Adviseur gemeente Enschede
De Eigenaarschapsgame is een hele mooie manier om "spelenderwijs" te ervaren en vervolgens terug te blikken. Interessant om te ervaren hoe de keuzes voor randvoorwaarden van eigenaarschap effect heeft op het succes als team.
Previous
Next

Beschrijving

Teamwerk

Dit spel is gebaseerd op de Belbin theorie. Wanneer mensen samenwerken is er niet per definitie sprake van een team. En in een team werkt men niet vanzelfsprekend samen. Teams ontstaan wanneer mensen zich verbinden met doelen, taken, (Belbin)rollen, gemeenschappelijke werkwijzen, werkafspraken en de onderlinge samenwerking. Hierover gaat de spelsimulatie Spiegelteam.

Spiegelteam

De deelnemers krijgen de uitdaging om een school te bouwen in een derdewereldland. Behalve het bouwen zijn er nog andere activiteiten zoals het contact onderhouden met het dorp en de uitzendorganisatie, het halen van materialen en het zorgen voor voedsel. Kern is dat er vele activiteiten zijn die de teamleden moeten oppakken en die een wisselwerking op elkaar hebben. Dit moet allemaal binnen de gegeven tijd gebeuren, waarbij het team ook tegenvallers en niet voorziene gebeurtenissen op dient te vangen. Deze uitdaging en spanning zorgen voor veel energie en humor. Door dit alles laten mensen snel hun authentieke gedrag zien en de setting zorgt ervoor dat dit makkelijker bespreekbaar is.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

7-15 deelnemers

duur

4 uur

Soort game

Serious Game

Leerthema's & Resultaat

Deze spelsimulatie laat de werking van het team zien. De teamleden krijgen inzicht in de groepsdynamiek en hun eigen rol in het geheel.
Het team heeft gewenste verbeteringen geïdentificeerd, welke de start kunnen zijn voor een vervolgtraject.

Opbrengsten:

 • Het team heeft inzicht in de manier van beslissingen nemen en de onderlinge communicatie (organiserend vermogen)
 • De deelnemer kent de (Belbin) rol die hij of zij van nature binnen het team pakt (samenwerking)
 • Onderliggende conflicten zijn bespreekbaar geworden (samenwerking)
 • Elke deelnemer kent zijn kwaliteiten en weet hoe die in te zetten in het team (samenwerking)
 • Deelnemers zijn zich bewust van de spanning tussen het gezamenlijk doel en het eigen doel (resultaatgerichtheid)
 • Het team weet op welke punten het wil verbeteren (teamontwikkeling)

Doelgroep

Projectteams, afdelingsteams, gelegenheidsteams die inzicht willen krijgen in de dynamiek in het team en een verbeterslag willen maken.

Game Cyclus

De voorbereiding bevat een korte Belbin test, die gebruikt wordt om de voorkeurs rol te bepalen in de groep. Iedere deelnemer krijgt bij de start van het spel een logboek met een korte uitleg van de Belbinrollen, hun eigen voorkeursrol en een persoonlijke opdracht geënt op die rol.

Het project start met de vliegreis waarin de deelnemers tijd krijgen de informatie door te nemen. Het team verblijft vervolgens drie rondes (projectweken) in het dorp, waarbij het team aan het eind van elke ronde de mogelijkheid heeft om te reflecteren.

Tijdens de eindbespreking reflecteert het team op de gebeurtenissen tijdens het project. Wat gebeurde er? Wat betekent dit voor jou? Hoe zou het anders kunnen? Herken je gebeurtenissen uit je werksituatie?

Prijsinformatie

 • 4-uur uitvoering: prijs € 1.800
 • prijzen zijn inclusief spelbegeleider
 • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 7-14 per uitvoering
 • prijzen zijn inclusief reis- en verblijfskosten
 • prijzen zijn exclusief locatie- en cateringkosten
 • prijzen voor parallelsessies of training met extra Belbin theorie in overleg

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book