Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Crisis Dilemma Game 'Summercamp'

Huurprijs: Zie tabblad voor prijzen

De crisis dilemma game Summercamp is een serious game waarmee deelnemers leren hoe ze effectief beslissingen kunnen nemen en om kunnen gaan met heftige dilemma’s tijdens crisissituaties.

Extra informatie

Soort game

Serious Game

deelnemers

1-6

duur

3 uur

begeleiding

Zonder begeleider

Verzending

Kosten voor verzending zijn voor de klant. Afhaal- en aflever locatie in Enschede.

meegeleverd

Deelnemersinformatie, Handleiding, Tablet

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Crisisbesluitvorming in een serious game

Crisisbesluitvorming, dilemma’s, emoties, hoe ga je hiermee om in een hectische serious game?
Hoe neem je de goede beslissingen, hoe houd je rekening met de gevolgen hiervan, hoe ga je om met verschillende dilemma’s, hoe communiceer je hierover en hoe blijf je rustig en daadkrachtig tegelijk, ook als bijvoorbeeld het thema verwijtbaarheid op lijkt te duiken.

Crisis Dilemma Game: Summercamp

De crisis dilemma game Summercamp is een serious game waarmee deelnemers leren hoe ze effectief beslissingen kunnen nemen en om kunnen gaan met dilemma’s tijdens crisissituaties. Het spel wordt individueel gespeeld door maximaal 6 deelnemers. Iedere deelnemer beleeft aan de hand van filmfragmenten en informatiesheets een crisissituatie waarin hij zich verplaatst in eindverantwoordelijke leidinggevende. Hij speelt het spel in vier rondes waarin alle genomen beslissingen gevolgen hebben voor het verdere verloop van de crisis.

 

 

Extra informatie

Soort game

Serious Game

deelnemers

1-6

duur

3 uur

begeleiding

Zonder begeleider

Verzending

Kosten voor verzending zijn voor de klant. Afhaal- en aflever locatie in Enschede.

meegeleverd

Deelnemersinformatie, Handleiding, Tablet

Leerthema's & Resultaat

Je leert en ervaart in deze serious game:

  • Hoe je in crisissituaties effectief besluiten kunt nemen
  • Hoe je effectief om kunt gaan met (complexe) dilemma’s
  • Hoe je hoofd en bijzaken kunt scheiden om sneller tot de kern van de problemen te komen
  • Wat je kunt doen om daadkrachtig op te treden tijdens een crisissituatie Hoe je voor jezelf de rust kunt bewaren tijdens een crisissituatie
  • Hoe je effectief om kunt gaan met gewenste en ongewenste gevolgen van de door jouzelf genomen beslissingen
  • Hoe je persoonlijk effectief blijft onder hectische omstandigheden

Uitdaging

Je bent directeur van een educatieve stichting en geeft leiding aan een bijzonder zomerkamp voor ca. 80 hoogbegaafde jongeren uit Nederland. Het zomerkamp is georganiseerd ergens ver van de bewoonde wereld. Vanwege het bijzondere programma en de ambities van de stichting is er volop aandacht vanuit de Nederlandse Pers. Aanvankelijk lijkt zich een eenvoudig probleem voor te doen, maar dit probleem kan zich ontwikkelen tot een ernstige crisissituatie op het eiland met zelfs mondiale gevolgen als er niet adequaat en daadkrachtig wordt opgetreden. Je moet snel achterhalen wat er aan de hand is en je uiterste best doen de juiste beslissingen te nemen in een situatie die enorm uit de hand kan lopen. In elke ronde word je geconfronteerd met de gewenste en ongewenste effecten van de door jou genomen besluiten.

Doelgroep

(Eind)beslissers, bestuurders, directieteam leden, wethouders, burgemeesters, leiders van een crisisteam (strategisch en tactisch niveau)

Game Cyclus

Het spel is inclusief een introductie en een nabespreking voor vertaling naar de praktijk vraagt een tijdsinvestering van ca. 4 uur. Uiteraard is het mogelijk om het spel in te bedden in een langer programma over omgaan met dilemma’s, crisisbesluitvorming of persoonlijke effectiviteit.

Video

Klantbeoordelingen

De crisis Dilemma game biedt de mogelijkheid om individueel te trainen op de besluitvorming. Door de game krijgen de deelnemers nu ook de gevolgen van de diverse besluiten te zien.
Dit verhoogt de bewustwording dat er zorgvuldig gewogen moet worden en dat alle kanten van een probleem meegewogen moeten worden, ook als er veel informatie beschikbaar is.
Christiaan Bruggen – Veiligheidsregio Fryslân
Senior medewerker Crisisbeheersing Afd. vakbekwaamheid

Eerst is er ‘koudwatervrees’ van deelnemers, even later zijn ze geboeid aan het werk. Verrassend hoe de deelnemers de verhaallijnen oppakken en gevarieerd vertalen naar besluiten. Het gezamenlijke gesprek over de resultaten geeft steeds weer nieuwe inzichten.
Jeroen Wesselink – Veiligheidsregio Noord- Oost Gelderland Afdelingshoofd Crisisbeheersing & Risicobeheersing a.i.

 

Prijzen

  • Prijs voor deze game per dag tot 6 deelnemers € 950,- exclusief 21% BTW (alleen mogelijk wanneer de begeleider een train de trainers dag is gevolgd)
  • Train de trainers dag 2 tot 6 mensen: € 3.040,- exclusief reiskosten en locatie
  • Begeleiding door Jump Serious Games: op aanvraag

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book