Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Eigenaarschap Spel 'De Race in de Baai van Bigas'

Huurprijs: zie tabblad Prijsinformatie

Een game om teams of leidinggevenden spelenderwijs in gesprek te laten komen over dit thema en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte. Deze game is gebaseerd op het boek ‘Wie zorgt dat het goed komt?’ geschreven door Pieter van der Haak

Extra informatie

Soort game

Serious Game

begeleiding

Zonder begeleider

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Eigenaarschap Spel

Een spel om teams of leidinggevenden spelenderwijs in gesprek te laten komen over dit thema en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte.

Deze game is gebaseerd op het boek ‘Wie zorgt dat het goed komt?’ geschreven door Pieter van der Haak

Definitie

Mensen die verantwoordelijkheid durven te nemen, kunnen makkelijker beslissingen nemen. Ze accepteren (onbewust) dat iedere keuze bepaalde consequenties heeft en door deze mogelijke consequenties direct mee te nemen in het besluit, zullen ze als het misgaat achteraf niet snel vervallen in slachtoffergedrag.
Hiermee komen we tot een soort definitie:
“Eigenaarschap is jezelf ergens over ontfermen en daarbij de volle verantwoordelijkheid nemen.”

Extra informatie

Soort game

Serious Game

begeleiding

Zonder begeleider

Resultaat

Doel van deze game

Met deze game krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te zien ontstaan.

Uitdaging

Rederij Equipo is een rederij met 1 schip in de baai van Bigas. De baai van Bigas bevindt zich in het land Costa Ramos. Het is een grote baai met meerdere (zee-) havens. Rederij Equipo heeft het zwaar. Er is een hevige concurrentiestrijd gaande tussen Equipo en twee andere rederijen.

Equipo wil graag de snelste en slimste rederij zijn uit de Baai van Bigas en dat lukt ook indien alle randvoorwaarden hiervoor goed geregeld zijn. De mensen van Equipo hebben zich verdiept in het thema Eigenaarschap en hebben op basis hiervan ontdekt dat het goed mogelijk is een sterk team samen te stellen en de juiste voorwaarden te scheppen. Hierdoor verwacht men dat er straks een team staat dat zich gaat ontfermen over de opdracht om snel en slim een route te bepalen en de andere rederijen te slim af te zijn.

Game Cyclus

  1. Spelfase 1 is erop gericht om een zo goed mogelijk team samen te stellen.
  2. Spelfase 2 is bedoeld om keuzes te maken t.a.v. de juiste randvoorwaarden zodat het team zo succesvol mogelijk is.
  3. Spelfase 3 is er op gericht om de speltechnische voorbereidingen te treffen. Op basis van de gemaakte keuzes in fase 2 krijgen de spelers informatie, worden er verschillende kaarten verdeeld en wordt bepaald hoe snel het schip straks kan verplaatsen.
  4. Spelfase 4 is het daadwerkelijk op reis gaan. De spelers maken een plan van aanpak en doorlopen vervolgens 15 rondes met als doel een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren voor rederij Equipo.

Leerthema's

1e type leermoment: Samenwerking

Hoe verloopt de samenwerking tussen de spelers. Wordt er goed naar elkaar geluisterd, hoe neemt men beslissingen etc.

 2e type leermoment: Vertaalslag van Eigenaarschap thema’s naar de eigen werksituatie

Op basis van de randvoorwaarden voor eigenaarschap, die allemaal langs komen gedurende het spel, kan de vertaalslag worden gemaakt naar de praktijk. De spelers hebben bijvoorbeeld gekozen welke randvoorwaarden ze belangrijker vinden en welke minder belangrijk. Is dit op basis van eigen ervaringen in het dagelijks werk? Of in hoeverre zijn de randvoorwaarden binnen de eigen werkomgeving voor elkaar?

Prijsinformatie

Prijzen (exclusief 21% BTW en reis/verblijf begeleider)

  • € 375,-: 1 dagdeel huur van de game zonder begeleiding. Dit is alleen mogelijk wanneer de begeleider van de game een Train-de-Trainersessie heeft gevolgd. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.
  • € 2.450,-  een dagdeel programma van 4 uur inclusief voorbereiding, game huur, begeleiding + aanvullend programma eigenaarschap op maat.
  • € 2.150,-: huur van de game met begeleiding 3 uur inclusief voorbereiding

Klantbeoordelingen

Fun en goed te begrijpen. De juiste elementen van eigenaarschap (bijv. vertrouwen en regelruimte) zijn ingebouwd  De metafoor van de scheepswerf/het schip werkt goed beeldend. Verzorgd uiterlijk, ziet er mooi & uitnodigend uit en maakt nieuwsgierig om te spelen. Goed te gebruiken als introductie op het thema eigenaarschap en alles wat hiermee samenhangt.
Bas Slaa – P&O Adviseur gemeente Enschede

Tijdens de Game goede bewustwording gekregen van de begrippen m.b.t Eigenaarschap en hoe die naast je eigen organisatie te leggen. Het helpt me in mijn eigen werk om te kijken wat ik nodig heb om met plezier te werken en eigenaarschap te tonen.
Aukje Asma – Coördinator Twente Kracht

Mooie Methodiek om met elkaar de essentie van eigenaarschap bespreekbaar te maken. Goed speelbaar voor diverse niveaus.
Mooie manier om in te zetten bij leidinggevenden, gesprek hebben over de diverse elementen.
Dikkie van Zetten – SZR zorgmanager

De Eigenaarschapsgame ziet er top uit, goed doordacht en laat zicht vertalen naar de praktijk. Leuk, praktisch, goed toepasbaar en mooi vormgegeven. Het spel geeft allemaal haakjes om eigenaarschap in teams bespreekbaar te maken.
Josephine Spaan – Het Klantenbedrijf BV

 

 

 

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book