Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Bridge-IT: Business Simulatie Empowerment

Huurprijs: Vanaf € 2.250,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

Business simulatie voor businessmanagers, projectmanagers en/of medewerkers van een projectteam om samenwerking binnen een projectorganisatie te ervaren waarbij projectresultaten moeten worden ingepast in een hijgerige running business.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

duur

4 uur, 8 uur

deelnemers

10+, 20+

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Aukje Atsma
Aukje AtsmaCoördinator Twentse Kracht
Tijdens de Game goede bewustwording gekregen van de begrippen m.b.t Eigenaarschap en hoe die naast je eigen organisatie te leggen. Het helpt me in mijn eigen werk om te kijken wat ik nodig heb om met plezier te werken en eigenaarschap te tonen.
Sander van der Hoek
Sander van der HoekKadaster
Leuk interactief spel waarin verschillende intrinsieke waarden aan bod komen. Een prettige spelbegeleider (zoals nu van P&A Talentontwikkeling) is een MUST!
Dikkie van Zetten
Dikkie van ZettenSZR zorgmanager
Mooie Methodiek om met elkaar de essentie van eigenaarschap bespreekbaar te maken. Goed speelbaar voor diverse niveaus. Mooie manier om in te zetten bij Leidinggevenden, om een gesprek te hebben over de diverse elementen.
Bas Slaa
Bas Slaa P&O Adviseur gemeente Enschede
Fun en goed te begrijpen. De juiste elementen van eigenaarschap (bijv. vertrouwen en regelruimte) zijn ingebouwd De metafoor van de scheepswerf/het schip werkt goed beeldend. Verzorgd uiterlijk, ziet er mooi & uitnodigend uit en maakt nieuwsgierig om te spelen. Goed te gebruiken als introductie op het thema eigenaarschap en alles wat hiermee samenhangt.
Josephine Spaan
Josephine Spaan Het Klantenbedrijf BV
De Eigenaarschapsgame ziet er top uit, goed doordacht en laat zicht vertalen naar de praktijk. Leuk, praktisch, goed toepasbaar en mooi vormgegeven. Het spel geeft allemaal haakjes om eigenaarschap in teams bespreekbaar te maken.
Nynke Sömnez
Nynke Sömnez P&O Adviseur gemeente Enschede
De Eigenaarschapsgame is een hele mooie manier om "spelenderwijs" te ervaren en vervolgens terug te blikken. Interessant om te ervaren hoe de keuzes voor randvoorwaarden van eigenaarschap effect heeft op het succes als team.
Previous
Next

Beschrijving

Empowerment

Empowerment is het geven van meer zelfwerkzaamheid, autoriteit en verantwoordelijkheid aan medewerkers voor het uitvoeren van de dagelijkse processen en verbeteringen binnen hun werkterrein.

Bridge-IT

Bridge-it speelt zich af in een klein attractiepark dat zich heeft aangesloten bij een Amerikaanse keten: FamilyFunFormula. Om voldoende publiek te trekken en zo de investering terug te verdienen hebben de exploitanten van het park elk jaar nieuwe, betere en grotere attracties nodig. Innovatieteams ontwikkelen deze nieuwe attracties, die door de afdeling Parkbeheer in exploitatie worden genomen. Bij de uitvoering gaat er van alles mis en de eigenaar maakt zich grote zorgen over de toekomst van het bedrijf. Aan de deelnemers de opdracht om een 5-jarig businessplan te realiseren zodat de toekomst van het park gewaarborgd is!

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

duur

4 uur, 8 uur

deelnemers

10+, 20+

Soort game

Serious Game

Leerthema's & Resultaten

Opbrengsten:

 • Deelnemers krijgen zicht op de eigen bijdrage in het teamresultaat én de bijdragen van anderen.
 • Deelnemers ervaren hoe ze op basis van dit inzicht tot betere samenwerking kunnen komen.
 • Deelnemers leren luisteren naar ervaringen van collega’s, kunnen collega’s aanspreken op hun gedrag, leren als team zakelijk te communiceren over mogelijke verbeteringen.
 • Deelnemers ervaren het belang van informatie/kennis (willen) delen, ervaren dat overdrachtsmomenten tot problemen kunnen leiden als dat niet zorgvuldig gebeurt.

Doel

Bridge-it Empowerment is zeer geschikt om samenwerking binnen projectorganisaties te bespreken en te ervaren. De hele range van belanghebbenden zit er in: van business (idee/verwachting), ontwikkeling (realiseren) tot beheer(operatie).

Een van de sterke kanten van Bridge-it is dat de verschillende partijen al heel snel een eigen taal/jargon gaan spreken. Een mooi uitgangspunt dus om vanuit de ervaring van de simulatie een dag(deel)over communicatie, samenwerken en kennisdelen te praten. Welke dingen zijn daarbij eigenlijk belangrijk? Gaat dat vanzelf of moeten we het regelen en organiseren?

Doelgroep

 • Businessmanagers
 • Projectmanagers
 • Projectteams

Prijsinformatie

 • 4-uur uitvoering: prijs €2.250
 • 8-uur uitvoering: prijs €3.250
 • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 8-15 per uitvoering
 • prijzen zijn altijd inclusief een facilitator
 • indien er meerdere uitvoeringen parallel moeten worden gedaan, dan bieden we u een offerte op maat aan.
 • prijzen zijn altijd exclusief locatiekosten, de klant zorgt in overleg voor een geschikte ruimte
 • prijzen zijn inclusief eventuele reis- en verblijfkosten binnen Nederland

Game Cyclus

De deelnemers gaan op basis van een businessplan aan het werk en doen concrete ervaringen op. De resultaten en de ervaringen uit de spelronde geven aanleiding tot reflectie. Wat gebeurde er en waarom, wat vond je daarvan, hoe zou je het kunnen voorkomen of bevorderen? Daarna worden ervaringen en reflectie in een algemeen kader geplaatst: wat zegt de theorie, wat kun je in het algemeen over de ervaren problemen zeggen? De laatste stap in een ronde is de planningsfase: de deelnemers maken afspraken met elkaar zodat de resultaten, de samenwerking en de communicatie verbeteren. Vervolgens start de volgende ronde waarin de nieuwe werkwijze getoetst wordt. Het aantal ronden ligt tussen de 3 en 5.

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book