Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Bridge-IT: Business Simulatie IT Architectuur

Huurprijs: Vanaf € 2.250,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

Bridge-IT is bij uitstek geschikt om management en medewerkers te laten ervaren wat het belang en de toegevoegde waarde is van een goede IT-architectuur.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

10+, 20+

duur

Keuzemogelijkheid voor 4 of 8 uur (tegen meerkosten)

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

IT-architectuur

De IT-architectuur beschrijft de inhoudelijke relaties en samenhang tussen toepassingen en gegevensverzamelingen onderling. Hiermee worden de relaties met informatie en communicatie als bedrijfsmiddelen/productiefactoren van een organisatie inzichtelijk. De informatie-architectuur is daarmee een onderdeel van de informatievoorziening binnen een organisatie.

Bridge-IT

Bridge-it speelt zich af in een klein attractiepark dat zich heeft aangesloten bij een Amerikaanse keten: Family Fun Formula. Om voldoende publiek te trekken en zo de investering terug te verdienen hebben de exploitanten van het park elk jaar nieuwe, betere en grotere attracties nodig. Innovatieteams ontwikkelen deze nieuwe attracties, die door de afdeling Parkbeheer in exploitatie worden genomen. Bij de uitvoering gaat er van alles mis en de eigenaar maakt zich grote zorgen over de toekomst van het bedrijf. Aan de deelnemers de opdracht om een 5-jarig businessplan te realiseren zodat de toekomst van het park gewaarborgd is!

 

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

10+, 20+

duur

Keuzemogelijkheid voor 4 of 8 uur (tegen meerkosten)

Soort game

Serious Game

Leerthema's & Resultaten

  • De simulatie laat deelnemers nadenken en praten over een gemeenschappelijk begrippenkader.
  • De simulatie geeft deelnemers inzicht in hoe architectuur principes kunnen bijdragen aan mogelijke oplossingen.
  • De simulatie geeft inzicht in de voordelen van IT-architectuur, maar vooral ook wat nodig is om architectuur te doén en het bij iedereen op de agenda te krijgen.

Doel

De invulling van IT architectuur verschuift de laatste jaren van een meer voorschrijvend karakter naar een set aan basis regels: de principes waarlangs de oplossing van een vraagstuk tot stand komt. Hiermee wordt IT architectuur meer en meer een stuurinstrument om doelen te kunnen bereiken.

Bridge-IT is bij uitstek geschikt om management en medewerkers te laten ervaren wat het belang en toegevoegde waarde is van een goede architectuur. Commentaar van een deelnemer: ‘Verbijsterend hoe snel we elkaar niet meer bleken te kunnen begrijpen, hoe snel we een eigen taal gingen spreken.’

Doelgroep

Businessmanagers, Projectmanagers, Projectteams, Professionals

Prijsinformatie

  • 4-uur uitvoering: prijs €2.250
  • 8-uur uitvoering: prijs €3.250
  • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 8-15 per uitvoering
  • prijzen zijn altijd inclusief facilitator
  • indien er meerdere uitvoeringen parallel moeten worden gedaan, dan bieden we u een offerte op maat aan.
  • prijzen zijn altijd exclusief locatiekosten, de klant zorgt in overleg voor een geschikte ruimte
  • prijzen zijn inclusief eventuele reis- en verblijfkosten binnen Nederland

Game Cyclus

De deelnemers gaan op basis van een businessplan aan het werk en doen concrete ervaringen op. De resultaten en de ervaringen uit de spelronde geven aanleiding tot reflectie. Wat gebeurde er en waarom, wat vond je daarvan, hoe zou je het kunnen voorkomen of bevorderen? Daarna worden ervaringen en reflectie in een algemeen kader geplaatst: wat zegt de theorie, wat kun je in het algemeen over de ervaren problemen zeggen? De laatste stap in een ronde is de planningsfase: de deelnemers maken afspraken met elkaar zodat de resultaten, de samenwerking en de communicatie verbeteren. Vervolgens start de volgende ronde waarin de nieuwe werkwijze getoetst wordt. Het aantal ronden ligt tussen de 3 en 5.

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book