Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Ease-IT: Business Simulatie LEAN & BPM

Huurprijs: Vanaf € 2.250,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

Leer LEAN en Business Process Management toe te passen. In deze sumlatie leer je over ‘motivation’ en ‘skills’ zoals omgevingsbewustzijn, procesmatig werken, samenwerken en klantgerichtheid.

Extra informatie

Soort game

Serious Game

duur

4 uur, 8 uur

deelnemers

10+, 20+

Talen

In meerdere talen beschikbaar

begeleiding

Met begeleider

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

LEAN & BPM

Bij LEAN ligt net als bij business process management de nadruk op de eisen en wensen van uw klant, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd, de doorlooptijd wordt verkort en de kosten worden gereduceerd. BPM vormt de brug tussen de IT en deze procesverbeteringsmethodiek en zorgt ervoor dat resultaten zichtbaar en meetbaar worden.

Business process management – vaak afgekort met BPM – is een term die in de huidige corporate samenleving vaak gebruikt wordt als het gaat om innoveren, automatiseren, verbeteren en efficiënter inrichten van uw organisatie en bedrijfsprocessen.

Ease-IT

BDS financial BDS is een bankverzekeraar met meerdere afdelingen waartussen intensief dossierverkeer plaatsvindt. Claims of financieringsaanvragen van (interne) klanten moeten correct en tijdig worden afgehandeld. Al snel blijkt dat het niet goed gaat met het bedrijf. De verliezen lopen op en klanten zijn ontevreden. Aan de deelnemers de opdracht hier zo snel mogelijk verandering in te brengen!

Extra informatie

Soort game

Serious Game

duur

4 uur, 8 uur

deelnemers

10+, 20+

Talen

In meerdere talen beschikbaar

begeleiding

Met begeleider

Leerthema's & Resultaten

Opbrengsten:

 • De deelnemer heeft kennis opgedaan van de relevante theorie (bijvoorbeeld LEAN of BPM), structuur en basisbegrippen (Kennis)
 • De deelnemer kent de verschillende Procesmanagementconcepten en begrijpt hun samenhang (Omgevingsbewustzijn)
 • De deelnemer is in staat rollen, doelen en verantwoordelijkheden te herkennen en van daaruit acties te nemen (Procesmatig werken)
 • De deelnemer begrijpt het ‘grotere geheel’ waarin hij opereert en kent zijn bijdrage aan de teamdoelen (Samenwerken)
 • De deelnemer begrijpt dat zijn werk gericht is op het creëren van waarde voor de klant (Klantgerichtheid)

Doel

Deelnemers aan een “gewone” Procesmanagement-training worden vooral getraind en getest op kennis (knowledge), maar het toepassen van bijvoorbeeld LEAN of BPM in een echte procesorganisatie vereist ook intrinsieke motivatie (motivation) en vaardigheden als omgevingsbewustzijn, procesmatig werken, samenwerken, klantgerichtheid (skills). Leer hier alles over tijdens deze simulatie.

Steeds weer blijkt dat deze simulatie herkenbaar is voor de deelnemers en hun eigen organisatie. En als ze vanuit het ‘spel’ zelf de koppeling maken naar de eigen werkpraktijk ontstaat de ‘aha beleving’. Een mooie basis voor duurzame verandering!

Doelgroep

Management, teamleiders en medewerkers van organisaties, die door middel van het denken in processen een verbeterslag willen maken.

Prijzen & Mogelijkheden

 • 4-uur uitvoering: prijs € 2.250
 • 8-uur uitvoering: prijs € 3.250
 • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 8-15 per uitvoering
 • prijzen zijn altijd inclusief een facilitator
 • indien er meerdere uitvoeringen parallel moeten worden gedaan, dan bieden we u een offerte op maat aan.
 • prijzen zijn altijd exclusief locatiekosten, de klant zorgt in overleg voor een geschikte ruimte
 • prijzen zijn inclusief eventuele reis- en verblijfkosten binnen Nederland

Game Cyclus

De deelnemers gaan op basis van een businessplan aan het werk en doen concrete ervaringen op. De resultaten en de ervaringen uit de spelronde geven aanleiding tot reflectie. Wat gebeurde er en waarom, wat vond je daarvan, hoe zou je het kunnen voorkomen of bevorderen? Daarna worden ervaringen en reflectie in een algemeen kader geplaatst: wat zegt de theorie, wat kun je in het algemeen over de ervaren problemen zeggen? De laatste stap in een ronde is de planningsfase: de deelnemers maken afspraken met elkaar zodat de resultaten, de samenwerking en de communicatie verbeteren. Vervolgens start de volgende ronde waarin de nieuwe werkwijze getoetst wordt. Het aantal ronden ligt tussen de 3 en 5.

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book