Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Ease-IT: Resultaatgericht werken in teams

Huurprijs: Vanaf € 2.250,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

De business simulatie Ease-IT zet mensen in beweging en stimuleert ze los te komen van het afdelingsgerichte denken. Deelnemers zien al snel dat harder werken niet helpt, maar dat ze juist goed zicht moeten hebben op de eigen bijdrage aan het (team)resultaat.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

10+, 20+

duur

4 uur, 8 uur

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Aukje Atsma
Aukje AtsmaCoördinator Twentse Kracht
Tijdens de Game goede bewustwording gekregen van de begrippen m.b.t Eigenaarschap en hoe die naast je eigen organisatie te leggen. Het helpt me in mijn eigen werk om te kijken wat ik nodig heb om met plezier te werken en eigenaarschap te tonen.
Sander van der Hoek
Sander van der HoekKadaster
Leuk interactief spel waarin verschillende intrinsieke waarden aan bod komen. Een prettige spelbegeleider (zoals nu van P&A Talentontwikkeling) is een MUST!
Dikkie van Zetten
Dikkie van ZettenSZR zorgmanager
Mooie Methodiek om met elkaar de essentie van eigenaarschap bespreekbaar te maken. Goed speelbaar voor diverse niveaus. Mooie manier om in te zetten bij Leidinggevenden, om een gesprek te hebben over de diverse elementen.
Bas Slaa
Bas Slaa P&O Adviseur gemeente Enschede
Fun en goed te begrijpen. De juiste elementen van eigenaarschap (bijv. vertrouwen en regelruimte) zijn ingebouwd De metafoor van de scheepswerf/het schip werkt goed beeldend. Verzorgd uiterlijk, ziet er mooi & uitnodigend uit en maakt nieuwsgierig om te spelen. Goed te gebruiken als introductie op het thema eigenaarschap en alles wat hiermee samenhangt.
Josephine Spaan
Josephine Spaan Het Klantenbedrijf BV
De Eigenaarschapsgame ziet er top uit, goed doordacht en laat zicht vertalen naar de praktijk. Leuk, praktisch, goed toepasbaar en mooi vormgegeven. Het spel geeft allemaal haakjes om eigenaarschap in teams bespreekbaar te maken.
Nynke Sömnez
Nynke Sömnez P&O Adviseur gemeente Enschede
De Eigenaarschapsgame is een hele mooie manier om "spelenderwijs" te ervaren en vervolgens terug te blikken. Interessant om te ervaren hoe de keuzes voor randvoorwaarden van eigenaarschap effect heeft op het succes als team.
Previous
Next

Beschrijving

Resultaatgericht werken

Resultaatgericht werken is één van de meest gevraagde competenties. De business simulatie Ease-IT zet mensen in beweging en stimuleert ze los te komen van het afdelingsgerichte denken en stuurt op resultaatgericht denken. Deelnemers zien al snel dat harder werken niet helpt, maar dat ze juist goed zicht moeten hebben op de eigen bijdrage aan het (team)resultaat.

Ease-IT

BDS financial is een bankverzekeraar met meerdere afdelingen waartussen intensief dossierverkeer plaatsvindt. Claims of financieringsaanvragen van (interne) klanten moeten correct en tijdig worden afgehandeld. Al snel blijkt dat het niet goed gaat met het bedrijf. De verliezen lopen op en klanten zijn ontevreden. Aan de deelnemers de opdracht hier zo snel mogelijk verandering in te brengen.

Hybride Spel

Een hybride spelconcept is een spelconcept waarin het doorlopen van een (creatief) proces centraal staat en waarin elementen uit fysieke en digitale spelconcepten kunnen zitten om gewenst doelgedrag te stimuleren.

Kenmerken van een hybride spelconcept:

 • Er staat een creatief proces in bestaand thema of project centraal
 • Er is een kwalitatief goede leersituatie met opdrachten en instructie aanwezig
 • Er worden game elementen / prikkels toegevoegd om gewenst doelgedrag te versterken
 • Daardoor zijn er niet alleen leerdoelen, maar ook speldoelen om na te streven
 • De vorm is flexibel: het spelconcept kan fysiek, digitaal of gemengd zijn

 

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

10+, 20+

duur

4 uur, 8 uur

Soort game

Serious Game

Leerthema's & Resultaten

Opbrengsten:

 • De deelnemer kent de verschillende procesmanagementconcepten en begrijpt hun samenhang (Omgevingsbewustzijn)
 • De deelnemer is in staat rollen, doelen en verantwoordelijkheden te herkennen en vandaar uit acties te nemen (Procesmatig werken)
 • De deelnemer begrijpt het ‘grotere geheel’ waarin hij opereert en kent zijn bijdrage aan de teamdoelen (Samenwerken)
 • De deelnemer begrijpt dat zijn werk gericht is op het creëren van waarde voor de klant (Klantgerichtheid)

Doel

De business simulatie Ease-it zet mensen in beweging en stimuleert ze los te komen van het afdelingsgerichte denken. Deelnemers zien al snel dat harder werken niet helpt, maar dat ze juist goed zicht moeten hebben op de eigen bijdrage aan het (team)resultaat.

Steeds weer blijkt dat deze simulatie herkenbaar is voor de deelnemers en hun eigen organisatie. En als ze vanuit het ‘spel’ zelf de koppeling maken naar de eigen werkpraktijk ontstaat de ‘aha beleving’. Een mooie basis voor duurzame verandering!

Doelgroep

Management, teamleiders en medewerkers van organisaties, die door middel van het denken in processen een verbeterslag willen maken.

Prijsinformatie

 • 4-uur uitvoering: prijs € 2.250
 • 8-uur uitvoering: prijs € 3.250
 • prijzen zijn altijd inclusief facilitator
 • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 8-15 per uitvoering
 • indien er meerdere uitvoeringen parallel moeten worden gedaan, dan bieden we u een offerte op maat aan.
 • prijzen zijn altijd exclusief locatiekosten, de klant zorgt in overleg voor een geschikte ruimte
 • prijzen zijn inclusief eventuele reis- en verblijfkosten binnen Nederland

Game Cyclus

De deelnemers gaan op basis van een businessplan aan het werk en doen concrete ervaringen op. De resultaten en de ervaringen uit de spelronde geven aanleiding tot reflectie. Wat gebeurde er en waarom, wat vond je daarvan, hoe zou je het kunnen voorkomen of bevorderen? Daarna worden ervaringen en reflectie in een algemeen kader geplaatst: wat zegt de theorie, wat kun je in het algemeen over de ervaren problemen zeggen? De laatste stap in een ronde is de planningsfase: de deelnemers maken afspraken met elkaar zodat de resultaten, de samenwerking en de communicatie verbeteren. Vervolgens start de volgende ronde waarin de nieuwe werkwijze getoetst wordt. Het aantal ronden ligt tussen de 3 en 5.

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book