Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Vluchtelingenkamp - Serious Game

Huurprijs: € 295,- excl. btw

Koopprijs: 1,995.00 excl. btw

Tijdens deze serious game krijgen de deelnemers als uitdaging het inrichten van een vluchtelingenkamp waarbij ze beperkte middelen en beperkte tijd hebben om te bepalen hoe het kamp ingericht gaat worden.

Extra informatie

begeleiding

Zonder begeleider

deelnemers

5-10

duur

1-2 uur, Halve dag

meegeleverd

Bordspel, Deelnemersinformatie, Handleiding, USB

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Vluchtelingenkamp

De deelnemers krijgen in deze serious game het inrichten van een vluchtelingenkamp als uitdaging. Het kamp ligt in een veilige zone nabij het land Choemalije, alwaar flinke grensconflicten gaande zijn. Ze hebben beperkte middelen en beperkte tijd om te bepalen hoe het vluchtelingenkamp ingericht gaat worden. Hierbij heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheid maar er is ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

De inrichting van het kamp wordt realistisch gemaakt doordat de spelers met spelmateriaal en een grote plattegrond het kamp ook daadwerkelijk in gaan richten.

Vertrouwen

Na het spelen van deze serious game wordt duidelijk wat de sterke en zwakke punten zijn van de individuele spelers. Daarnaast leren ze wat belangrijk is om individuele belangen af te stemmen met de gezamenlijke doelstelling. Ze ervaren dat het belangrijk is om je eigen koers te varen, maar gelijktijdig wel steeds afgestemd te blijven op de anderen. Leidinggevenden leren met deze serious game hoe ze los kunnen laten en kunnen vertrouwen op de expertise van de individuele professionals.

Extra informatie

begeleiding

Zonder begeleider

deelnemers

5-10

duur

1-2 uur, Halve dag

meegeleverd

Bordspel, Deelnemersinformatie, Handleiding, USB

Soort game

Serious Game

Leerthema's & Resultaten

Zelf keuzes durven maken, maar wel in afstemming met je collega’s staat tijdens deze serious game centraal. Van de teamleider wordt gevraagd om te sturen op het gezamenlijke resultaat en zich gelijktijdig niet te veel te bemoeien met de details. Het gaat dus om vooral multidisciplinair samenwerken. Een belangrijk thema voor veel professionals die vanuit hun eigen discipline in hun dagelijks werk ook samen moeten werken. Wat is jouw individuele verantwoordelijkheid en waarover moet je afstemmen met anderen.

De deelnemers leren in deze serious game:

 • Multidisciplinair samenwerken
 • Taken te verdelen
 • Elkaar ruimte geven
 • Verantwoordelijkheden verdelen
 • Loslaten
 • Onafhankelijk op te treden binnen de context van wederzijdse afhankelijkheid
 • Effectief communiceren
 • Hoofd– van  bijzaken scheiden
 • Leidinggeven aan een crisisteam-overleg

Doelgroep

 • Professionals die vanuit hun eigen verantwoordelijkheid deelnemen aan bijvoorbeeld multidisciplinair overleg. Bijvoorbeeld crisisteams bestaande uit Brandweer, Politie en Geneeskundige hulpdiensten en anderen.
 • Maar ook professionals uit de zorg het onderwijs of juist uit de bouwsector.

Deze serious game leent zich ook goed om na langere praatsessies over samenwerken en communicatie de stap te maken naar een praktijksituatie waarin men vooral leert door te doen.

Game Cyclus

Er zijn in totaal 7 rollen. Bij meer deelnemers kunnen 2 personen bijvoorbeeld 1 rol invullen en bij minder deelnemers kan 1 persoon bijvoorbeeld 2 rollen op zich nemen.

De serious game zelf duurt 30 minuten. Afhankelijk van de doelstellingen kan de begeleider hier een programma omheen bouwen van 1 uur tot een halve dag. In de begeleidende manual worden hiervoor diverse suggesties gedaan.

Video

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book