Advies nodig?

We helpen je graag bij het vinden van de juiste game. Neem contact met ons op en we helpen je verder.

Vuurtoren - Ideaal toepasbaar bij de 'Omgevingswet'

Huurprijs: € 1.800,- inclusief begeleiding (excl. BTW)

Met de spelsimulatie Vuurtoren kunnen leden van een team ervaren wat het betekent om als samenwerkingsverband de verantwoording te dragen voor het opleveren van één product voor de klant. Hierbij moet rekening gehouden worden met meerdere disciplines, belangen en de wet.

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

7-15 deelnemers

duur

3 uur

Soort game

Serious Game

Deel deze game

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Aukje Atsma
Aukje AtsmaCoördinator Twentse Kracht
Tijdens de Game goede bewustwording gekregen van de begrippen m.b.t Eigenaarschap en hoe die naast je eigen organisatie te leggen. Het helpt me in mijn eigen werk om te kijken wat ik nodig heb om met plezier te werken en eigenaarschap te tonen.
Sander van der Hoek
Sander van der HoekKadaster
Leuk interactief spel waarin verschillende intrinsieke waarden aan bod komen. Een prettige spelbegeleider (zoals nu van P&A Talentontwikkeling) is een MUST!
Dikkie van Zetten
Dikkie van ZettenSZR zorgmanager
Mooie Methodiek om met elkaar de essentie van eigenaarschap bespreekbaar te maken. Goed speelbaar voor diverse niveaus. Mooie manier om in te zetten bij Leidinggevenden, om een gesprek te hebben over de diverse elementen.
Bas Slaa
Bas Slaa P&O Adviseur gemeente Enschede
Fun en goed te begrijpen. De juiste elementen van eigenaarschap (bijv. vertrouwen en regelruimte) zijn ingebouwd De metafoor van de scheepswerf/het schip werkt goed beeldend. Verzorgd uiterlijk, ziet er mooi & uitnodigend uit en maakt nieuwsgierig om te spelen. Goed te gebruiken als introductie op het thema eigenaarschap en alles wat hiermee samenhangt.
Josephine Spaan
Josephine Spaan Het Klantenbedrijf BV
De Eigenaarschapsgame ziet er top uit, goed doordacht en laat zicht vertalen naar de praktijk. Leuk, praktisch, goed toepasbaar en mooi vormgegeven. Het spel geeft allemaal haakjes om eigenaarschap in teams bespreekbaar te maken.
Nynke Sömnez
Nynke Sömnez P&O Adviseur gemeente Enschede
De Eigenaarschapsgame is een hele mooie manier om "spelenderwijs" te ervaren en vervolgens terug te blikken. Interessant om te ervaren hoe de keuzes voor randvoorwaarden van eigenaarschap effect heeft op het succes als team.
Previous
Next

Beschrijving

Omgevingswet

De Omgevingswet vraagt een manier van werken die voor sommige overheden, ambtelijk en bestuurlijk, anders is: integraal, in samenhang en afstemming. Het vraagt flexibiliteit met oog voor wat kan en mag. En het is de bedoeling dat overheden plannen en beleid maken, uitvoeren en evalueren  in samenwerking met de samenleving.

Multidisciplinair samenwerken

Samenwerken met andere teams is een uitdaging. En het is noodzakelijk om je klant goed te bedienen. Iedereen is van goede wil en toch loopt het niet altijd lekker
Vuurtoren maakt zichtbaar welke knelpunten er zijn op het gebied van samenwerking, communicatie en afstemming.

Met deze spelsimulatie ervaren de leden van een team wat het betekent om als samenwerkingsverband de verantwoording te dragen voor het opleveren van een product voor een klant.

Vuurtoren

Het constructiebedrijf HavenBouw in Rotterdam is een samenwerkingsverband van vier bouwbedrijven: Fundamo, STTH (STairway To Heaven), Totaalbouw en Bouwkunst.
Havenbouw heeft de opdracht van de coöperatie Slim Wonen om de seniorenflat “de Vuurtoren” te bouwen. Dit moet in korte tijd worden gerealiseerd.

Elk bedrijf zorgt voor twee verdiepingen van het gebouw, hiervoor zijn bouwtekeningen beschikbaar. Ieder bedrijf heeft een budget gereserveerd voor het aanschaffen van materialen (Knex).

Tijdens het project worden bouwadviezen gegeven en komen er nieuwe klantenwensen binnen. Het bouwwerk dat wordt opgeleverd moet voldoen aan het programma van eisen (PVE) en aan wettelijke eisen. Daarnaast wordt het gebouw beoordeeld op klanttevredenheid en rendement.

Een ideale game om in te zetten bij ontwikkeltrajecten in het kader van de Omgevingswet!

Extra informatie

begeleiding

Met begeleider

deelnemers

7-15 deelnemers

duur

3 uur

Soort game

Serious Game

Leerthema's & Resultaat

Door het spel wordt bij de deelnemers bewustwording gecreëerd van het belang van communicatie. De gedragingen van deelnemers worden zichtbaar waardoor knelpunten bespreekbaar worden tussen de deelnemers.

Thema’s:

  • Deelnemers dragen de verantwoordelijkheid voor een gezamenlijk resultaat
  • Deelnemers leren het belang van overleg en afstemming met andere teams
  • Ieder leert zijn eigen rol te pakken binnen het team
  • Deelnemers zien dat het van belang is de klant niet uit het oog te verliezen voor een geaccepteerd eindresultaat

Doelgroep

Projectteams, afdelingsteams, gelegenheidsteams die inzicht willen krijgen in de afstemming en communicatie tussen teams.

Game Cyclus

De groep wordt ingedeeld in teams van drie of vier personen. Er wordt een projectcoördinator gekozen die rapporteert aan de directeur. De simulatie duurt 6 rondes (maanden) waarin de teams de vuurtoren bouwen. Tijdens deze rondes worden nieuwe klantwensen geïntroduceerd, komen er wettelijke eisen naar voren en zijn er mee- en tegenvallers.

Het staat de teams vrij om samen te werken of om zich af te zonderen.

De directeur heeft de mogelijkheid voor het verstrekken van extra budget en een extra maand.

 

Aan het eind van het spel wordt gecontroleerd of het bouwwerk voldoet aan de eisen en de klantenwensen.

Daarna volgt de reflectie. Wat gebeurde er? Hoe heb je dat ervaren en wat  zou je het anders kunnen doen?

Vervolgens wordt de koppeling naar het werk gemaakt. Hoe kunnen we het resultaat van onze gezamenlijke inspanning verbeteren?

Prijsinformatie

  • 3 uur uitvoering: prijs €1.800
  • prijzen zijn inclusief spelbegeleider
  • prijzen gelden voor een aantal deelnemers van 7-16 per uitvoering
  • prijzen zijn inclusief reis- en verblijfskosten
  • prijzen zijn exclusief locatie- en cateringkosten

Deze games vind je misschien ook interessant:

Deze game huren? Vraag een offerte aan!

Leuk dat je interesse hebt in het huren van deze game. Om een offerte uit te brengen voor de gekozen game hebben we wat meer informatie nodig. Vul s.v.p. datgene in wat bekend is en wij nemen vervolgens contact met je op voor een offerte op maat.

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book