Is een leugentje om bestwil OK?…

Duurt eerlijkheid het langst?

Geld, succes, status, ons Ego, allemaal bronnen die er voor zorgenEthische dilemma's dat mensen in organisaties soms minder zuiver om gaan met elkaar, met klanten, het milieu, de regelgeving enzovoort.
En zeg eens eerlijk, schuilt in ieder mens niet ook een klein beetje dat ondeugende kind dat een klein leugentje vertelt om zijn zin te krijgen? Hoeveel procent van de bevolking heeft ooit iets opgegeven bij zijn verzekeringsmaatschappij wat niet helemaal klopte met de werkelijkheid? Wat doet de gemiddelde Nederlander als hij te veel geld terugkrijgt bij de kassa? En wat is de invloed van de uitstraling van de juffrouw achter de kassa op de neiging om het te melden? Of stel je vindt een portemonnee met 20 euro erin, breng je die dan naar de politie? En als het 200 euro is? Of 2000? Waar ligt de grens, hoe ga je om met deze ethische dilemma’s?

Grensoverschrijdend gedrag

In ons dagelijethisch dilemmaks leven zijn er tal van situaties waarin we worden geconfronteerd met de grenzen van wat wel en niet oké is. En op het werk is het niet anders. Mag je op kosten van de ‘baas’ even een paar kopietjes maken voor jezelf? En mag je de bedrijfsauto even gebruiken om een ziek kind van school te halen? En hoe zit het met dat etentje wat jou werd aangeboden door een leverancier. Moet je dat aannemen of zelf de helft betalen?

Verleidingen

verleidingen

In iedere functie zijn momenten denkbaar dat je in de verleiding kunt komen om de  “grens” over te gaan. Maar soms is die grens niet duidelijk voor iedereen. Daarom is het soms belangrijk om op een goede manier met elkaar het gesprek aan te gaan over wat wel en niet ethisch is tijdens onze dagelijkse werkzaamheden.

Hoe moeilijk kan het zijn?!

Om dit gesprek aan te gaan is het leuk om mensen eerst te laten ervaren hoe moeilijk het soms kan zijn om de grens helder te hebben. Welke belangen spelen er soms mee, je doet het toch voor de zaak of om een opdracht binnen te krijgen? Maar hoe ver kan je of moet je gaan?

Serious Game over ethiek

Als je een gesprek wilt aangaan over bedrijfsethiek of integriteit dan is de Serious Game: ‘To Be or not To Be’ bij uitstek geschikt om eerst wat emoties los te maken. Deelnemers aan deze game worden in een interactieve online omgeving geconfronteerd met verschillende dilemma’s waarbij de grens van wat wel en niet toelaatbaar is soms erg vaag is. Hoe ga je daar dan mee om en wat is de algemene tendens binnen jullie organisatie.Ethiek game

Trainingstool

De Game To Be or not to Be is dé ultieme manier om eerst iets te ervaren om vervolgens op een hele goede manier het gesprek met elkaar aan te gaan. Deze game past dan ook goed in programma’s die er toe moeten leiden om meer bewustzijn te creëren voor bedrijfsethiek en integriteit. Het is leuk, speels, soms ingewikkeld en geeft veel stof tot nadenken en discussie met elkaar. Zo bereik je snel de juiste diepgang in de dialoog over deze thema’s.

Deel deze blog:

Share on email
Email
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’.