Online Escaperoom is een succes!

Teambuilding met collega’s in de Online Escaperoom

Jump bouwde speciaal voor teams die niet alleen iets willen leren, maar ook een keer iets leuks willen meemaken met elkaar in deze thuiswerkperiode een speciale Online Escaperoom. De titel: De Kerstborrel. Toepasselijk natuurlijk en eind december is deze Escaperoom door tientallen teams gespeeld om het jaar af te sluiten. In januari hebben we de kerstversiering verwijderd en de game verder geoptimaliseerd op basis van de ervaringen in december. Vanaf nu kun je de Online Escaperoom Vrijmibo boeken.  In dit artikel een terugblik op de ervaringen in de drukke decembermaand inclusief reacties van onze klanten over deze online teambelevenis.

Hoe beviel onze online Escaperoom?

Omdat we voorlopig nog thuis werken besloten we bij Jump in oktober om een Online Escaperoom te bouwen. In nauw Kerstborrel online escaperoomoverleg met Experience Games uit Zwolle ontwikkelden we een totaal nieuw concept dat een combinatie was van een soort moordspel en een traditionele Escaperoom. En dan volledig online te spelen. Van idee naar realisatie bleek nog een flinke opgave te zijn, maar uiteindelijk waren we half december klaar met de testrondes en was de game geschikt voor het grote publiek. We hadden de Escaperoom heel passend ‘De Kerstborrel’ genoemd.

Het team dat deze game speelt is zogenaamd uitgenodigd bij Villa Ten Haeften voor een gezellige middag. Maar eenmaal “online” aangekomen blijkt de villa niet zomaar toegankelijk te zijn. Bovendien is al het personeel verdwenen. Door effectief samen te werken, informatie te delen, puzzels op te lossen en de antwoorden via Whatsapp te verzenden naar de virtuele eigenaar van de Villa slaagt het team er uiteindelijk in om in ongeveer een uur met succes het einde te halen.

De Online Escaperoom is niet alleen maar bedoeld voor fun. Het blijkt een prachtige online oefening te zijn waar bijvoorbeeld een teamcoach gebruik van kan maken om een team een ervaring aan te bieden waar men veel van kan leren. Hoe wordt de informatie gedeeld, hoe doet de teamcaptain het, is iedereen betrokken, nemen we elkaar mee, hoe communiceren we, hoe nemen we besluiten? Prachtig om te zien en mooi om op deze manier als team ook iets te leren.

Boek je online teamuitje nu!

Hoe vonden de spelers het?

We vroegen het aan de eerste teams. Hieronder tref je de eerste reacties:

Hatice Rood, ING bank: Wij zijn een nieuw team en wilden in deze tijd van thuiswerken toch iets leuks en actiefs doen met Kerstborrel online escaperoomelkaar. We hebben met vier teams tegelijk gespeeld. Sommigen vonden het lastig terwijl anderen al in 45 minuten klaar waren. Het bleek een flinke uitdaging om de informatie goed met elkaar via het scherm te delen, maar we hebben veel plezier gehad met elkaar.

Martijn, Achmea: Het was vooral erg leuk om de “kerstborrel” als team met elkaar te spelen. Aangezien we een intensief jaar achter de rug hadden, heb ik voor gekozen om het vooral luchtig te houden. Er hebben dus niet veel analyses plaatsgevonden over samenwerking etc. Het was interessant om te zien hoe fanatiek sommige werden en hoe anderen juist zich wat terugtrokken. In een jaar waarin we veel serieuze tijd met elkaar achter de computer hebben doorgebracht, was het erg goed om ook eens wat meer online lol te hebben. Ik realiseer me dat de mogelijkheden qua teamontwikkelingen met een online game veel groter zijn dan dat wij er nu uitgehaald hebben. Het gehele team was erg enthousiast en vond het een mooie afsluiting van een bizar jaar.

Mevrouw L, grote consultancy organisatie: Omdat we fysiek niet samen konden komen hebben we gekozen voor een online escaperoom. We Kerstborrel online escaperoom 2hebben het gespeeld in 4 teams met collega’s. Wij zijn een groep consultants die allemaal houden van een puzzel / competitie. Het was erg leuk om te doen, de game zit goed in elkaar en ook de puzzels zijn erg leuk. Na afloop waren er veel positieve reacties van iedereen waarmee het een erg geslaagde bijeenkomst is geweest.

De heer R, Ondernemer: Ons bedrijf bestaat uit 9 personen. Omdat we niet fysiek bijeen konden komen voor een kerstborrel hebben we voor deze online Escaperoom gekozen. Het was soms pittig, maar al met al een erg leuke ervaring voor iedereen.

Mevrouw J, grote overheidsorganisatie: We speelden met drie relatief grote groepen tegelijk. Dat bleek een flinke uitdaging voor de teamcaptains. Maar we hebben met zijn allen enthousiast de eindstreep gehaald en het was een leuk spel om te spelen zelfs in de gekozen groepsgrootte.

Joke Licht, Ahold Delhaize Global: Wij speelden de online Escaperoom met 7 collega’s die fysiek niet samen konden komen. Het was erg leuk om te spelen. De teamcaptain moest wel ‘hard’ werken om te zorgen dat alle informatie werd gedeeld met elkaar, maar we waren erg fanatiek, want we wilden zonder hints de eindstreep halen en dat is gelukt! Het was een mooie online bijeenkomst.

Van Kerstborrel naar Vrijmibo

We missen het contact met elkaar. Hoe leuk waren ook al weer die vrijdagmiddagborrels? Kunnen we niet weer een keer iets leuks doen om de week af te sluiten?

Precies! Inmiddels hebben we de kerstversiering verwijderd uit de Virtuele Villa en zijn de deuren geopend voor een Vrijdagmiddagborrel. Met de ervaringen uit december hebben we de Escaperoom nog verder verbeterd voor een superleuke en eventueel ook leerzame ervaring. Nu te boeken (en het mag ook op een andere dag of zelfs in het weekend!)

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp