Over Ons

Jump Serious Games helpt mensen in organisaties een sprong te maken door middel van het aanbieden van Serious Games zoals spelsimulaties, actieve werkvormen, coachkaarten en bordspellen.

Onze missie

Wij willen trainers/coaches/HRM-professionals inspireren en faciliteren om het rendement en plezier tijdens trainingen en/of werkconferenties te verhogen door gebruik te maken van actieve werkvormen en serious games.

Waar we in geloven

Wij geloven dat de ervaring de beste leermeester is en “spelen” de meest effectieve manier om mensen open te stellen voor nieuwe mogelijkheden.

Wat we doen

We maken spel- en werkvormen toegankelijker voor trainers/coaches en HRM- en onderwijs-professionals door de brug te slaan tussen vragen (leervragen/ontwikkelvraagstukken) en mogelijkheden (actieve werkvormen en spelmogelijkheden). We helpen game-ontwikkelaars en bedenkers van actieve werkvormen om de toegevoegde waarde van hun producten te verhelderen. En we helpen trainers/coaches en HRM-professionals om mogelijkheden te vinden waarmee zij hun programma’s aantrekkelijker kunnen maken en het leerrendement verhogen.

Hoe we dit doen

1. Faciliteren: We brengen vraag en aanbod bij elkaar op dit internetplatform via de handige zoekmogelijkheden. Wij hebben een breed aanbod van games, spelsimulaties, spellen, coachkaarten en overige werkvormen. Je kunt dankzij een slim zoekfilter zoeken op bijvoorbeeld (leer)thema, soort werkvorm, aantal deelnemers etcetera. Het aanbod bestaat uit producten die te huur zijn en/of te koop, en met en zonder spelbegeleider.
2. Inspireren: We brengen de diverse doelgroepen op ideeën over hoe ze hun trainingen, werkconferenties of het onderwijs aantrekkelijker kunnen maken en het leerrendement kunnen verhogen. Dit doen we door middel van blogs/artikelen op social media, onze webstie, linkedin en andere relevante plekken.
3. Mobiliseren: We organiseren bijeenkomsten of nemen deel aan bijeenkomsten van anderen om zoveel mogelijk mensen te laten ervaren welke mogelijkheden er zijn om games in te zetten.

Waar en met wie we dit doen

Jump Serious Games is een spin-off van P&A Talentontwikkeling en is een initiatief van Pieter van der Haak. We maken op dit moment gebruik van de backoffice faciliteiten van P&A. Daarnaast heeft zich een netwerk van professionals om Jump Serious Games heen verzameld. Een game ontwikkelen en vormgeven is vaak een multidisciplinair gebeuren. Afhankelijk van de game werken we samen met professionals als game-ontwikkelaars, vormgevers, trainers, onderwijskundigen, video- en audiobedrijven, ICT professionals enzovoort. De thuisbasis is Enschede, de meest innovatieve stad in Oost Nederland. Net buiten de rand werken we aan ons nieuwe bedrijf. Ondanks de Twentse roots richt Jump zich op het hele land. En de  ambities gaan verder; we zijn ons aan het oriënteren op de mogelijkheden om Games ook internationaal aan te bieden.

Meer over Jump Serious Games…

Hoe leren we vandaag de dag?

Hoe mooi is het om te zien hoe een kind leert. Spelenderwijs verwerft het kind vaardigheden. Het begint met vallen en opstaan. Met uitproberen en experimenteren. Zijn we als volwassenen nog in staat om zonder al te veel belemmeringen ergens in te stappen? Of raken we dat kwijt naarmate we ouder worden? We ontwikkelen ons verder door middel van een lessen van deskundigen. Of door boeken te lezen en tegenwoordig natuurlijk door te googlelen. Hoe ouder we worden des te minder we aan nieuwe ervaringen opdoen lijkt het wel. En toch zit in ieder mens nog dat spelende leergierige kind verborgen.

De kunst van spelen

Wij geloven erin dat mensen zich vooral ontwikkelen als ze weer een beetje van de spelende nieuwsgierige kind in zichzelf hebben ingezet. En hoe mooi is het dan ook als je de kunst van het spelen combineert met “volwassen” leerdoelen.

Diverse spelvormen

Jump Serious Games helpt mensen in organisatie een sprong te maken door middel van het aanbieden van diverse Spelvormen. Serious Games zijn “serieuze spelen” waardoor we bij de deelnemers een ervaring bieden die een beroep doet op hun nieuwsgierigheid en onbevangenheid waardoor ze: open staan om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, inzichten op te doen of kennis vergaren die ze direct kunnen toepassen in de eigen praktijk.

Serious Games bestaan er in allerlei soorten en maten. Van online-games tot outdoor-spelen. Van meerdaagse managementgames tot een bordspel van twintig minuten. Centraal voor Jump Serious Games staan de leerdoelen in combinatie met de fun-factor. Want leren mag ook leuk zijn!

Leervragen koppelen aan spelmogelijkheden

Jump Serious Games is een bedrijf waarmee we leervragen uit diverse organisaties en instellingen willen koppelen aan spelmogelijkheden.

Wil je in jouw organisatie of in jouw team een bepaald thema aan de orde stellen?  Wil je beweging in de tent door mensen een nieuwe leer-ervaring aan te bieden?  Bel ons dan voor advies. Of heb jij een game die concrete leerervaringen oplevert én ook nog leuk is om te doen? Laat het dan weten. Graag brengen we via dit platform vraag en aanbod bij elkaar!

×

Winkelmand

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’. 

E-Book