Online Escape room

De Vrijdagmiddagborrel

Gemiddelde beoordeling:
4.7/5

Reserveer nu jouw speciale Online Vrijdagmiddagborrel!

EEn introductie

de vrijdagmiddagborrel

De vrijdagmiddagborrel is deze week op een hele bijzondere plek.

Jullie worden op het afgesproken tijdstip verwacht in de statige Villa Ten Haeften van Jonkheer Lodewijk van Haeften du Pont voor een fantastische borrel.

Maar eenmaal (online) gearriveerd is er iets vreemds aan de hand…
Waar is het personeel…er klopt iets niet, maar wát is er aan de hand met deze villa?
Voordat je het weet zit je ineens binnen en worden jullie geacht om deze zeer ongebruikelijke situatie te onderzoeken en te verklaren wat er aan de hand is. Schuilt er in jullie een Sherlock Holmes? Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan?
En natuurlijk, hoe zorgen we er voor dat die lang verwachte borrel toch echt wel door kan gaan?

Lukt het jullie om de klus te klaren?
Pas als het is gelukt kunnen de bitterballen in het vet en kan de bar worden geopend.

Fijn weekend!

de vrijdagmiddagborrel

Extra informatie

De Online Vrijdagmiddagborrel is te boeken voor online borrels vanaf 1 januari 2021.

Het gaat als volgt: Jullie komen samen via je eigen platform. Dit kan bijvoorbeeld Zoom zijn of MS-Teams, maar het kan ook op een ander platform. Het is in ieder geval van belang dat jullie elkaar continue kunnen zien en horen. Daarnaast krijgen jullie van ons een web-adres (URL) die leidt naar de ingang van de virtuele Villa. Als je begint dan kijk je op het scherm tegen de voordeur aan van de villa. Nadat je contact hebt gehad met onze virtuele begeleider, tevens eigenaar van Villa Ten Haefte dan kan je naar binnen. Tenminste als je de goede code weet. Het vraagt wel wat handigheid van de deelnemers in het online vergaderen. 

Eenmaal binnen ga je naar een volgend scherm waar je één van de ruimtes ziet in de villa. Hier is iets vreemds aan de hand . Lodewijk zal jullie vragen om het een en ander uit te zoeken. We kunnen natuurlijk niet van te voren verklappen wat er aan de hand is. Wel is het zo dat je van de ene ruimte ook naar andere ruimtes door kunt klikken. En dat is maar goed ook want gaandeweg het spel zal je flink wat informatie moeten verzamelen en analyseren om er uiteindelijk voor te zorgen dat de borrel nog door kan gaan. In de verschillende ruimtes is beeld, audio en videomateriaal aanwezig. Iedere deelnemer kan in principe vrij door alle ruimtes navigeren. Door slim samen te werken en de informatie goed met elkaar uit te wisselen zal je uiteindelijk de missie tot een succesvol einde weten te brengen. Maar dat vraagt natuurlijk wel het nodig van jullie als team.

Als je echt vast dreigt te lopen, dan bestaat de mogelijkheid om hints op te vragen bij Lodewijk. Maar dat is natuurlijk jullie eer te na…

Na afloop kunnen jullie het scherm open laten staan voor sfeervolle achtergrondmuziek. En dan is het tijd om gezellig na te praten met elkaar. Online, dat wel, maar met een gezamenlijke ervaring rijker.

Hoeveel tijd vraagt dit?

Vanaf de start van de game heb je 60 minuten speeltijd. Je mag iets uitlopen en je hebt misschien nog wat tijd nodig om samen te komen. Ons advies is om minimaal 1,5 uur in je agenda vrij te houden. 

Hoe moeilijk is het?

Deze game vraagt van de deelnemers wel de nodige handigheid en ervaring met het online vergaderen. Je moet soepel kunnen overschakelen van het overlegplatform naar bijvoorbeeld je internet browser. Verder vraagt het iets van communicatie-skills van de deelnemers. We gebruiken hier en daar wat ‘puzzels’ deze zijn niet super moeilijk en er het is mogelijk om hints op te vragen. Om binnen de tijd tot een goed einde te komen vraagt vooral efficiënt informatie uitwisselen en de rode draad blijven volgen die door onze virtuele gastheer wordt aangegeven. 

Geheid superveel plezier, met een goed gevoel aan het weekend (of de week) beginnen én een prachtige gelegenheid om te ervaren hoe goed jullie kunnen samenwerken. 

En als het is gelukt om het raadsel op te lossen… onder het genot van een virtuele borrel napraten!

De prijs per groep bedraagt € 275,-

Als ik meerdere groepen heb, wat is dan de prijs?

Voor één groep hebben we een vaste prijs. Wil je meerdere groepen boeken dan kunnen wij je tegemoet komen met een aantrekkelijke korting. Neem dan even contact met ons op voor een prijsvoorstel op maat.

Wij willen deze game aanbieden aan alle afdelingen binnen onze organisatie, hoe regelen we dat?

Voor dit soort situaties is het handig om even contact met ons op te nemen, dan inventariseren we de wensen en komen we met een aangepast voorstel op maat. De prijs per deelnemer komt hierdoor een stuk lager uit dan als je alles los van elkaar gaat boeken.

Wat is de prijs per persoon

Wij rekenen alleen met prijzen per groep. Hoe groter de groep, hoe lager de prijs per persoon uiteraard. Maar het maximum aantal deelnemers is 8. Er kunnen wel meer mensen deelnemen, maar dan wordt het spelplezier een stuk minder. In dat geval kan je beter parallelle groepen inplannen.  Informeer bij ons voor de prijzen als je meerdere groepen gelijktijdig wilt laten spelen

Plan met opstarten, spelen en napraten ongeveer anderhalf uur in. Jullie komen eerst zelf samen op je eigen platform (bijvoorbeeld op Zoom). Hier kan je eventueel eerst even wat bijpraten met elkaar. Als je besluit om te beginnen zal je contact moeten leggen met onze virtuele assistent. Zodra je dit contact hebt gelegd (via whatsapp) gaat de tijd lopen. Vanaf dat moment heb je een uur de tijd om met succes deze game te spelen. Als de tijd om is, dan blijf je gewoon online met elkaar, maar onze assistent is dan niet meer beschikbaar voor vragen. Je kunt natuurlijk net zo lang met elkaar blijven doorpraten als je zelf wilt.

Voor hoeveel personen is deze escaperoom bedoeld?

Je hebt het meeste plezier als je met 4 tot 8 personen deelneemt. Als er meer mensen meedoen dan wordt de communicatie met elkaar wat lastig en kan het zijn dat er te weinig gelijktijdig te doen is voor te veel mensen. Je kunt er dan beter voor kiezen om twee groepjes te maken die later met elkaar kunnen uitwisselen hoe goed ze de klus hebben volbracht.

Wij zijn met 10 collega’s kan dat ook?

Dat kan wel, maar het is leuker om dan twee groepen te maken van vijf personen. Deze groepen kunnen dan tegen elkaar spelen. Voor een optimale spelbeleving adviseren wij een groepsgrootte van 5 tot 8 personen. Informeer bij ons eventueel naar de korting voor een tweede groep.

Ik heb een afdeling van 15 personen, hoe kunnen we de borrel doen met elkaar als de maximale groepsgrootte 8 personen is.

Je kunt bij 15 personen bijvoorbeeld het volgende kiezen:  Je komt online samen met alle 15 collega’s. Vervolgens ga je in twee breakoutrooms uiteen. In iedere breakoutroom moet één persoon aanwezig zijn waarvan wij het telefoonnummer hebben doorgekregen. Vervolgens speel je parallel het spel. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen en keert weer terug naar de gezamenlijke ruimte. Na afloop praat je gewoon gezellig na met alle 15 collega’s.  De tweede groep krijgt van ons korting op de game. Neem even contact met ons op voor een prijsvoorstel en verdere afspraken.

De Online Escaperoom wordt begeleid door onze virtuele assistent. Dit is de heer Lodewijk, gastheer van de Villa. Hij leidt jullie door de game middels informatie, tussentijdse opdrachten en zal samen met jullie proberen tot een goede analyse en oplossing te komen. De communicatie geschiedt per Whatsapp. Daarom hebben we van één van de spelers ook een mobiel telefoonnummer nodig. Als je vast dreigt te lopen kan je aan Lodewijk ook hints vragen.

Kunnen we ook een teamcoach inschakelen om ons te begeleiden tijdens deze samenwerkingsgame?

Als je wilt dan kunnen we de escaperoom ook live begeleiden.  Eén van onze teamcoaches neemt dan van te voren contact met jullie op om te informeren wat voor team jullie zijn en of er specifieke dingen zijn waar hij/zij op moet letten. Bij de start van de game zal hij zich voorstellen aan de overige teamleden waarna hij vervolgens jullie samenwerkingsproces zal observeren. Na afloop van de game zal onze coach samen met jullie terugkijken naar de manier van samenwerken. De lessen die jullie hieruit kunnen leren over communicatie, afstemmen, luisteren, besluitvorming etc. zijn erg waardevol. De teamcoach zal na afloop ook een vertaalslag maken van de opgedane ervaringen naar de toekomstige werkpraktijk. Wil je dit? Neem dan even contact met ons op zodat we een voorstel op maat kunnen maken.

Kunnen we ook zelf een teamcoach inschakelen om ons te laten begeleiden?

Dat kan prima, jullie eigen teamcoach kan dan gewoon meedoen als deelnemer en het proces observeren en nabespreken. Je kunt natuurlijk ook een van de teamcoaches van Jump Serious Games vragen om jullie te begeleiden.  Neem hiervoor contact op met ons voor beschikbaarheid en mogelijkheden.

Deze online Escaperoom is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Jump Serious Games en Experience Games Zwolle.

Is dit een “gewone” escaperoom, maar dan online?

Niet helemaal. Bij een gewone Escaperoom zijn vaak allerlei puzzels op te lossen waardoor je uiteindelijk de cijfercode van de deur naar buiten kunt kraken. Bij de vrijdagmiddagborrel is dit anders. Jullie hebben eerst een code nodig om binnen te komen en vervolgens moet je er achter zien te komen wat er is gebeurd. Het is een soort combinatie van een traditionele escaperoom en een moordspel, waarbij het de kunst is om informatie te analyseren, verbanden te zien en eventueel een dader aan te wijzen. Het vraagt vooral van jullie dat je goed naar elkaar luistert, zorgvuldig informatie weet te verzamelen te analyseren en op basis hiervan de juiste beslissingen weet te nemen. Daarnaast is het de kunst om efficiënt om te gaan met de beschikbare tijd en dus ook hier en daar taken te verdelen. Hiermee is deze game ook een prachtige ervaring om iets te leren over effectief samenwerken.

Is de game inclusief een platform om met elkaar te kunnen communiceren?

Nee, wij gaan er vanuit dat de meeste teams reeds een eigen platform hebben waarop ze samen kunnen komen. Als dat niet zo is, dan is het alsnog mogelijk om dit door ons te laten faciliteren. Neem hiervoor even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij hebben geen geschikt online platform om met elkaar te overleggen. Kan dit ook door Jump Serious Games worden gefaciliteerd.

Ja dat kan, voor sommige teams stellen wij ons Zoom platform beschikbaar. Vooral als je niet langer dan 1 uur met elkaar kunt vergaderen (dat is de gratis versie) dan is het handig om het op een andere manier te regelen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Waarom moeten we bij het bestellen een telefoonnummer doorgeven?

De communicatie tussen de virtuele begeleider en jullie team geschiedt via whatsapp berichten. Als jullie een nummer doorgeven dan noteren wij dit nummer in ons systeem zodat dit een bekend nummer is. Op onbekende nummers zal jullie begeleider niet op reageren.

Kan de game ook in het weekend worden gespeeld?

Jazeker. De villa is vanaf 1 januari beschikbaar voor het spel. Je kunt dus helemaal zelf bepalen wat voor jullie team het beste moment is. Dit moet je alleen wel van te voren bij je bestelling doorgeven omdat we jouw telefoonnummer alleen gedurende de geplande periode zullen herkennen als een betrouwbaar nummer.

Marion Wiemer

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Boek hier 'de vrijdagmiddagborrel'

De online vrijdagmiddagborrel is te boeken voor
alle borrels doordeweeks of in het weekend, op elk moment!

Onze klanten

Zij gingen je voor: