Dit spel is gebaseerd op het zogenaamde Prisoner’s Dilemma. Als de spelers elkaar 100% vertrouwen dan is kiezen voor het collectieve belang de beste optie. Als spelers kiezen voor het eigen belang dan leidt dat uiteindelijk alleen maar tot verliezers.
Dit dilemma is ‘verpakt’ in een spelsituatie zodat ze het echt kunnen ervaren.
Deze ervaring biedt vervolgens tal van mogelijkheden om het thema vertrouwen verder te verkennen in de eigen werksituatie.
Dit spel is gebaseerd op het zogenaamde Prisoner’s Dilemma. Dit is een bekend principe waarbij een dilemma wordt ingebracht die gaat over de afweging om te kiezen voor het eigenbelang of het collectieve belang. Als de spelers elkaar 100% vertrouwen dan is kiezen voor het collectieve belang de beste optie. Als spelers kiezen voor het eigen belang dan leidt dat uiteindelijk alleen maar tot verliezers.
Dit dilemma is ‘verpakt’ in een spelsituatie zodat ze het echt kunnen ervaren. De spelers worden verdeeld over vier teams. Ieder team vertegenwoordigt een schapenboerderij. De schapenboerderijen maken gebruik van gezamenlijke weidegronden waar ze hun schapen op laten grazen. Afhankelijk van het soort schaap dat ze per jaar laten grazen is er geld te verdienen aan wol en aan schapenvlees. Slagen zij in om door goed samen te werken een zo gunstig mogelijke opbrengst te realiseren?
Door de ervaring die de deelnemers aan deze game hebben opgedaan wordt het heel goed mogelijk om het thema vertrouwen verder met elkaar te verdiepen. Of om met elkaar te zoeken naar de gezamenlijke bedoeling om de verbinding tussen afdelingen of subgroepen bijvoorbeeld te verbeteren.
N.B. deze game wordt ook gebruikt voor trainingen over onderhandelen om deelnemers te leren zoeken naar een win/win situatie.
Voor teams, professionals of afdelingen die
Dit spel kan worden gespeeld door 8 tot 20 deelnemers. De deelnemers worden verdeeld over vier teams die vervolgens met elkaar gaan spelen.
Voor de begeleiding is één spelbegeleider nodig die het spel leidt en de score bijhoudt. Eventueel kan de spelbegeleider een deelnemer aanwijzen om de scores bij te houden.
Het spel zelf duurt ca. 30 minuten tot een uur (bij meer deelnemers is er meer overleg nodig). Reserveer een tijdsblok van minimaal 1 tot 1 ½ uur om tijd te kunnen nemen voor een goede nabespreking waarin je de transfer kunt maken naar de dagelijkse praktijk.
Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.
We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.
Laat hieronder je wens + gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!
We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.
Ben je zelf trainer/coach/facilitator? Dan is het mogelijk om de game los te huren en zelf de begeleiding te regelen.
Laat je gegevens achter plus informatie over wanneer en eventueel waarvoor of hoe lang. Wij nemen dan binnen een dag contact met je op om jouw wensen door te nemen.