Online Escape room

De Vrijdagmiddagborrel

Gemiddelde beoordeling:
4.4/5

Reserveer nu jouw online borrel Escaperoom!

Deze online “vrijdagmiddagborrel” is natuurlijk ook gewoon op andere dagen van de week te boeken!

EEn introductie

vrijdagmiddagborrel

Jullie gezamenlijke borrel is deze keer op een hele bijzondere plek.

Jullie worden op het afgesproken tijdstip verwacht in de statige Virtuele Villa Ten Haeften van Jonkheer Lodewijk van Haeften du Pont .

Maar eenmaal (online) gearriveerd is er iets vreemds aan de hand…
Waar is het personeel…er klopt iets niet. Wat is er aan de hand met deze villa?
Voordat je het weet zit je ineens binnen en worden jullie geacht om deze zeer ongebruikelijke situatie te onderzoeken en te verklaren wat er aan de hand is.

Schuilt er in jullie een Sherlock Holmes? Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan?
En natuurlijk, hoe zorgen we er voor dat die lang verwachte borrel toch echt wel door kan gaan?

Lukt het jullie om de klus te klaren?
Als het is gelukt kunnen de bitterballen in het vet en kan de bar worden geopend.

Proost!

vrijdagmiddagborrel

Extra informatie

Hoe werkt het?

Het gaat als volgt: Jullie komen samen via je eigen platform. Dit kan bijvoorbeeld Zoom zijn of MS-Teams, maar het kan ook op een ander platform. Het is in ieder geval van belang dat jullie elkaar continue kunnen zien en horen. Jullie krijgen van ons een link naar de virtuele villa. Iedere deelnemer kan vanuit zijn eigen computer naar ‘binnen’. Tenminste als je de goede code weet. Deze code krijg je van onze virtuele gastheer Lodewijk. 

Als je ‘binnen bent’ dan blijkt dat er iets vreemds aan de hand is. Gastheer Lodewijk zal jullie vragen om het een en ander uit te zoeken. We kunnen natuurlijk niet van te voren verklappen wat er aan de hand is. Maar je kunt in de villa van de ene ruimte naar de andere ruimte gaan.  En dat is maar goed ook want tijdens het spel zal je flink wat informatie moeten verzamelen. Informatie die je nodig hebt om uit te zoeken wat er aan de hand is en waar iedereen is. 

In de verschillende ruimtes is beeld, audio en videomateriaal aanwezig. Iedere deelnemer kan vrij door alle ruimtes navigeren. Door slim samen te werken en de informatie goed met elkaar uit te wisselen zal je uiteindelijk de missie tot een succesvol einde weten te brengen. Maar dat vraagt natuurlijk wel het nodige van jullie als team.

Als je echt vast dreigt te lopen, dan bestaat de mogelijkheid om hints op te vragen bij Lodewijk. Maar dat is natuurlijk jullie eer te na…

Na afloop kan je natuurlijk nog gezellig met elkaar napraten. Online, dat wel, maar met een gezamenlijke ervaring rijker.

Reserveer voor deze game ongeveer 1,5 uur in ieders agenda. (1 uur netto speeltijd)

Geheid superveel plezier, met een goed gevoel aan he nieuwe jaar beginnen én een prachtige gelegenheid om te ervaren hoe goed jullie kunnen samenwerken. 

En als het is gelukt om het raadsel op te lossen…  dan kan je op afstand online natuurlijk met elkaar het glas heffen en gezellig napraten.

De prijs per groep bedraagt € 275,-

Als ik meerdere groepen heb, wat is dan de prijs?

Voor één groep hebben we een vaste prijs. Wil je meerdere groepen boeken dan kunnen wij je tegemoet komen met een aantrekkelijke korting. Neem dan even contact met ons op voor een prijsvoorstel op maat.

Wij willen deze game aanbieden aan alle afdelingen binnen onze organisatie, hoe regelen we dat?

Voor dit soort situaties is het handig om even contact met ons op te nemen, dan inventariseren we de wensen en komen we met een aangepast voorstel op maat. De prijs per deelnemer komt hierdoor een stuk lager uit dan als je alles los van elkaar gaat boeken.

Wat is de prijs per persoon

Wij rekenen alleen met prijzen per groep. Hoe groter de groep, hoe lager de prijs per persoon uiteraard. Maar het maximum aantal deelnemers is 8. Er kunnen wel meer mensen deelnemen, maar dan wordt het spelplezier een stuk minder. In dat geval kan je beter parallelle groepen inplannen.  Informeer bij ons voor de prijzen als je meerdere groepen gelijktijdig wilt laten spelen

Plan met opstarten, spelen en napraten ongeveer anderhalf uur in. Jullie komen eerst zelf samen op je eigen platform (bijvoorbeeld op Zoom). Hier kan je eventueel eerst even wat bijpraten met elkaar. Als je besluit om te beginnen zal je contact moeten leggen met onze virtuele assistent. Zodra je dit contact hebt gelegd (via whatsapp) gaat de tijd lopen. Vanaf dat moment heb je een uur de tijd om met succes deze game te spelen. Lukt het niet binnen het uur…  geen probleem. We weten dat sommige teams soms wat uitlopen en je kunt in principe nog even wat langer doorspelen als dat nodig is. 

Voor hoeveel personen is deze escaperoom bedoeld?

Je hebt het meeste plezier als je met 4 tot 8 personen deelneemt. Als er meer mensen meedoen dan wordt de communicatie met elkaar wat lastig en kan het zijn dat er te weinig gelijktijdig te doen is voor te veel mensen. Je kunt er dan beter voor kiezen om twee groepjes te maken die later met elkaar kunnen uitwisselen hoe goed ze de klus hebben volbracht.

Wij zijn met 10 collega’s kan dat ook?

Dat kan wel, maar het is leuker om dan twee groepen te maken van vijf personen. Deze groepen kunnen dan tegen elkaar spelen. Voor een optimale spelbeleving adviseren wij een groepsgrootte van 4 tot 8 personen. Informeer bij ons eventueel naar de korting voor een tweede groep.

Ik heb een afdeling van 15 personen, hoe kunnen we de game doen met elkaar als de maximale groepsgrootte 8 personen is.

Je kunt bij 15 personen bijvoorbeeld het volgende kiezen:  Je komt online samen met alle 15 collega’s. Vervolgens ga je in twee breakoutrooms uiteen. In iedere breakoutroom moet één persoon aanwezig zijn waarvan wij het telefoonnummer hebben doorgekregen. Vervolgens speel je parallel het spel. Het team dat als eerste klaar is, heeft gewonnen en keert weer terug naar de gezamenlijke ruimte. Na afloop praat je gewoon gezellig na met alle 15 collega’s.  De tweede groep krijgt van ons korting op de game. Neem even contact met ons op voor een prijsvoorstel en verdere afspraken.

De Online Escaperoom wordt begeleid door onze virtuele assistent. Dit is de heer Lodewijk, gastheer van de Villa. Hij leidt jullie door de game middels informatie, tussentijdse opdrachten en zal samen met jullie proberen tot een goede analyse en oplossing te komen. De communicatie geschiedt per Whatsapp. Daarom hebben we van één van de spelers ook een mobiel telefoonnummer nodig. Als je vast dreigt te lopen kan je aan Lodewijk ook hints vragen.

Kunnen we ook een teamcoach inschakelen om ons te begeleiden tijdens deze samenwerkingsgame?

Als je wilt dan kunnen we de escaperoom ook live begeleiden.  Eén van onze teamcoaches neemt dan van te voren contact met jullie op om te informeren wat voor team jullie zijn en of er specifieke dingen zijn waar hij/zij op moet letten. Bij de start van de game zal hij zich voorstellen aan de overige teamleden waarna hij vervolgens jullie samenwerkingsproces zal observeren. Na afloop van de game zal onze coach samen met jullie terugkijken naar de manier van samenwerken. De lessen die jullie hieruit kunnen leren over communicatie, afstemmen, luisteren, besluitvorming etc. zijn erg waardevol. De teamcoach zal na afloop ook een vertaalslag maken van de opgedane ervaringen naar de toekomstige werkpraktijk. Wil je dit? Neem dan even contact met ons op zodat we een voorstel op maat kunnen maken.

Kunnen we ook zelf een teamcoach inschakelen om ons te laten begeleiden?

Dat kan prima, jullie eigen teamcoach kan dan gewoon meedoen als deelnemer en het proces observeren en nabespreken. Je kunt natuurlijk ook een van de teamcoaches van Jump Serious Games vragen om jullie te begeleiden.  Neem hiervoor contact op met ons voor beschikbaarheid en mogelijkheden.

Deze online Escaperoom is ontstaan uit een unieke samenwerking tussen Jump Serious Games en Experience Games Zwolle.

Is dit een “gewone” escaperoom, maar dan online?

Niet helemaal. Bij een gewone Escaperoom zijn vaak allerlei puzzels op te lossen waardoor je uiteindelijk de cijfercode van de deur naar buiten kunt kraken. Bij deze online game is dit anders. Jullie hebben eerst een code nodig om binnen te komen en vervolgens moet je er achter zien te komen wat er is gebeurd. Het is een soort combinatie van een traditionele escaperoom en een moordspel, waarbij het de kunst is om informatie te analyseren, verbanden te zien en eventueel een dader aan te wijzen. Het vraagt vooral van jullie dat je goed naar elkaar luistert, zorgvuldig informatie weet te verzamelen te analyseren en op basis hiervan de juiste beslissingen weet te nemen. Daarnaast is het de kunst om efficiënt om te gaan met de beschikbare tijd en dus ook hier en daar taken te verdelen. Hiermee is deze game ook een prachtige ervaring om iets te leren over effectief samenwerken.

Is de game inclusief een platform om met elkaar te kunnen communiceren?

Nee, wij gaan er vanuit dat de meeste teams reeds een eigen platform hebben waarop ze samen kunnen komen. Als dat niet zo is, dan is het alsnog mogelijk om dit door ons te laten faciliteren. Neem hiervoor even contact met ons op voor de mogelijkheden.

Wij hebben geen geschikt online platform om met elkaar te overleggen. Kan dit ook door Jump Serious Games worden gefaciliteerd?

Ja dat kan, voor sommige teams stellen wij ons Zoom platform beschikbaar. Vooral als je niet langer dan 1 uur met elkaar kunt vergaderen (dat is de gratis versie) dan is het handig om het op een andere manier te regelen. Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Waarom moeten we bij het bestellen een telefoonnummer doorgeven?

De communicatie tussen de virtuele begeleider en jullie team geschiedt via whatsapp berichten. Als jullie een nummer doorgeven dan noteren wij dit nummer in ons systeem zodat dit een bekend nummer is. Op onbekende nummers zal onze virtuele gastheer niet reageren.

Kan de game ook in het weekend worden gespeeld?

Jazeker. Je kunt helemaal zelf bepalen wat voor jullie team het beste moment is. Dit moet je alleen wel van te voren bij je bestelling doorgeven omdat we jouw telefoonnummer alleen gedurende de geplande periode zullen herkennen als een bekend nummer.

Marion Wiemer

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Onze klanten

Zij gingen je voor: