Waarden en Normen Spel – Peter Gerrickens

32.95 incl. BTW

De bedoeling van dit spel is je met anderen in gesprek te brengen over waarden en normen. Het spel is een hulpmiddel om tot overeenstemming te komen over de waarden en normen die je als groep, team of organisatie belangrijk vindt.

Extra informatie

Soort game

Coachkaarten

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Waarden en Normen Spel

Wat vind ik belangrijk?

De bedoeling van dit spel is je met anderen in gesprek te brengen over waarden en normen. Het gevolg daarvan is niet alleen dat je je meer bewust wordt van hetgeen jijzelf nastreeft, maar ook dat je anderen beter gaat begrijpen. Daarnaast is dit spel een hulpmiddel om tot overeenstemming te komen over de waarden en normen die je als groep, team of organisatie belangrijk vindt. Het spel stuurt daarbij niet in de richting van het opleggen van bepaalde waarden en normen.

 

Extra informatie

Soort game

Coachkaarten

Inhoud Spel

Het Waarden- en Normenspel bestaat uit 140 kaarten, verdeeld over 3 groepen:

  • Waarden– Centrale vraag: Wat is voor mij als persoon of voor ons als organisatie richtinggevend voor ons handelen? Bijvoorbeeld: rechtvaardigheid, integriteit, duurzaamheid en solidariteit.
  • Thema’s– Geven terreinen weer waarop waarden concreet tot uitdrukking kunnen worden gebracht. Voorbeelden: leidinggeven, opvoeding, media en politiek.
  • Normen– Kernvraag hierbij: Welke gedragsregels zijn gewenst of ongewenst in groepen? Voorbeelden van groepsnormen: ‘je moet jezelf zien te redden’ en ‘je mag fouten maken’. Met bovenstaande groepen kaarten kan men zowel afzonderlijk als in combinatie spelen.

Toepassingsmogelijkheden

  • Bewustwording van eigen waarden en normen
  • Samenwerken in teams
  • Discussie over organisatiewaarden
  • Bespreken en veranderen van groepsnormen
  • Loopbaanplanning en coaching

Bij het spel vind je spelregels voor vier spelvormen.

Specificaties

Doosje met 140 kaarten en spelregels voor vier spelvormen

ISBN: 97890 74123 082

Auteurs

Peter Gerrickens, Marijke Verstege en Zjev van Dun