Nieuw: Trainen en Coachen
met Speels Gemak

Van de auteur van voormalig nr.1 Managementboek.nl!

Soms kom je als trainer, coach of facilitator uitgeblust thuis. Het was hard werken; de groep leek niet in beweging te krijgen. Op andere dagen lijkt het helemaal vanzelf te gaan. Lag dat dan aan die groep of misschien aan jezelf?

Pas verschenen (voorjaar 2024)

Samenvatting

Dit boek is voor jou geschreven als je regelmatig met groepen werkt en wilt ontdekken of je dit met nóg meer plezier en ontspanning kunt gaan doen.

Je ontdekt hoe je door jouw eigen houding en mindset de deelnemers sneller en makkelijker in beweging krijgt. Je krijgt tips en technieken aangereikt waardoor de mensen in jouw groepen meer eigen verantwoordelijkheid zullen nemen voor hun eigen leerproces of voor het verloop van de training of bijeenkomst.

Op een vlotte, zeer toegankelijke en herkenbare wijze  wisselt de auteur praktijkvoorbeelden af met theoretische intermezzo’s over gedragsverandering, groepdynamiek en relevante theorie over leren en ontwikkelen. De belangrijkste thema’s die langs komen in acht hoofdstukken zijn:

  • De mindset van een ontspannen trainer
  • Gedragsverandering stimuleren door ruimte te geven, uit te dagen en te verleiden
  • Omgaan met weerstand
  • Interactie met de groep en de ‘dramadriehoek’
  • Het waarborgen van psychologische veiligheid
  • Inzetten van serious games en actieve werkvormen

 

Je wordt tijdens het lezen direct uitgedaagd om naar jezelf te kijken; wanneer gaat het soepel en wanneer ben je eigenlijk te hard aan het werk. Dankzij de herkenbare voorbeelden en praktijkgerichte inzichten ga je als lezer vanzelf in de spiegel kijken. Hoe ga jíj eigenlijk om met weerstand? Welke voorbeelden heb jij van momenten dat je het gevoel had dat je aan een dood paard liep te trekken? Wanneer raakte jij verstrikt in een soort van ‘dramadriehoek’.

De auteur is behalve een ervaren trainer tevens een groot pleitbezorger van leren door te doen, of leren door te spelen. In het boek noemt hij tal van voorbeelden waarbij door middel van spelvormen en serious games versnelling ontstaat in leren en ontwikkelen. Met als bijkomend voordeel dat je als begeleider niet zo ‘hard hoeft te werken’ want leren en ontwikkelen wordt hiermee “een gezamenlijk avontuur”.

128 pagina’s om jouw rol van trainer, teamcoach of facilitator een boost te geven en te ontdekken hoe je dit mooie vak met ‘speels gemak’ kunt uitoefenen.

Bestel het boek als eerste!​​

Pieter van der Haak laat je in dit boek zien met welke mindset trainen, coachen of faciliteren van groepen effectiever en leuker kan worden.  Hoe verleid je mensen om te experimenteren, hoe ga je om met weerstand, hoe zorg je voor psychologische veiligheid en wat is het grote geheim van speltechnieken en Serious Games? En hoe zat het ook alweer met die dramadriehoek? Een praktisch, prettig leesbaar en waardevol boek voor iedereen die regelmatig met groepen werkt en met meer gemak verder wil komen.
inspiratie

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0