Serious Games zijn prachtige oplossingen om mensen op een leuke, speelse en gelijktijdig effectieve wijze dingen te leren. Game Based Learning heeft wat dat betreft de toekomst. Zeker in het onderwijs kunnen Serious Games een mooie aanvulling zijn in het lespakket van de docent. Vraag de leerlingen of ze aan een Game willen meedoen en ze zitten ineens rechtop in de schoolbanken.

De zoektocht naar nieuwe vormen

In het onderwijs zoeken we natuurlijk steeds naar nieuwe vormen om de studenten of leerlingen verder te helpen in hun eigen ontwikkeling. Plenair onderwijs voor de klas zal voor een deel wel blijven bestaan, maar meer en meer worden onderwijzers/docenten/leerkrachten een coach van het leerproces van de leerling. Dat betekent dat de leerlingen zelf op onderzoek kunnen gaan en kennis gaan verzamelen op een bepaald vakgebied. Zelf verworden kennis beklijft namelijk veel beter dan kennis die je wordt “opgedrongen” door iemand voor de klas. Uiteindelijk leer je het beste over een vak als je dat betreffende vak zelf gaat onderwijzen aan anderen, zo blijkt uit onderzoek.

Serious Gaming in het onderwijs relatief jong

Terug naar het Serious Gamen. Serious Gaming is in het onderwijs nog relatief jong. We zoeken naar vormen waarmee je door middel van een Serious Game kennis kan overdragen. Dat lukt door Games te ontwikkelen die mensen weer nieuwsgierig maakt. Daar kan competitie bij helpen, maar ook gewoon door ze dingen te laten ontdekken tijdens een Serious Game.

Jump Serious Games

Jump Serious Games ontwikkelt Games voor het onderwijs, het bedrijfsleven en de zorg.  Kenmerken voor Jump Serious Games is de relatieve eenvoud. Wij geloven in het principe van Less is more. Door de juiste uitdagingen te creëren en duidelijke doelen voor ogen te houden ontwikkelen we Serious Games die bijdragen aan onderwijsdoelstellingen. Op de thema’s communicatie, samenwerken, persoonlijk leiderschap hebben we vanuit Jump samen met P&A Talentontwikkeling al diverse Serious Games ontwikkeld die je zonder meer kunt huren en gebruiken. Door de duidelijke handleiding bij de Serious Game kan iemand met ervaring in het onderwijs deze serious games vrij makkelijk snel zelf toepassen en toevoegen aan zijn eigen toolbox. Bekijk onze games

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0