Waarom spellen helpen bij samenwerken

Spellen spelen helpt ons om beter te leren samenwerken. Ik weet het eigenlijk zelf wel, maar vergeet het soms. Maar toch, als ik samenwerk dan weet ik dat ik meer bereik dan in mijn eentje. Of het nu nu gaat om spellen of om serieus samenwerken met anderen. Het gezegde luidt: Wil je snel, ga alleen, wil je ver ga dan samen. En daarom zijn spellen zo waardevol om te doen. Want het samenwerk proces is niet zomaar iets. Spellen helpen daarbij. Het helpt ons om geschikte overtuigingen te vinden die teams en individuen in ontwikkeling kunnen brengen.

Wil ik wel samenwerken?

Samenwerken is iets anders dan het spelen van spellen, maar toch als ik samenwerk dan komen er soms gedachten op die niet helpend zijn. Misschien herken je er wel enkele bij jezelf:
  • Als ik samenwerk dan moet ik altijd wachten op anderen
  • Als ik samenwerk dan ben ik afhankelijk van anderen
  • Als ik samenwerk dan duurt het langer
  • Als ik samenwerk dan moet ik slechte compromissen sluiten
  • Als ik samenwerk dan bepaalt de zwakste schakel het tempo
  • Als ik samenwerk dan moet ik geduld hebben
  • Als ik samenwerk dan moeten we urenlang met elkaar overleggen

Ja, ik wil samenwerken!

Allemaal niet zo helpend. Daarom leren we met spellen van Jump Serious Games dat samenwerken ook heel nuttig, leuk en effectief kan zijn. Juist door spellen te spelen doorbreken we even de dagelijkse routine en ontdekken we dankzij serieuze spellen (Serious Games) bijvoorbeeld dat je ook heel anders kunt denken over spellen spelen met elkaar. Bijvoorbeeld:
 • Als ik samenwerk dan hoef ik niet alles alleen te doen
 • Als ik samenwerk dan kan ik me concentreren op waar ik goed in ben
 • Als ik samenwerk dan doen de anderen die dingen waar ik minder goed in ben
 • Als ik samenwerk dan kan ik om hulp vragen
 • Als ik samenwerk dan vieren we straks samen ons succes
 • Als ik samenwerk dan kunnen we sneller resultaat boeken omdat we gelijktijdig meerdere dingen aan kunnen pakken
 • Als ik samenwerk dan is het eindresultaat beter en is er meer draagvlak
En zo kunnen we nog even doorgaan. Vaak is de dagelijkse praktijk wat weerbarstig. En daarom adviseren we vanuit Jump Serious Games om spellen in te zetten. Juist door het spelen van een spel haal je mensen even uit de dagelijkse realiteit. Juist door spellen te spelen doorbreek je de routine en voorkom je dat mensen denken: Als ik samenwerk dan kan ik mezelf overstijgen. Dankzij het spelen van effectieve spellen leer je hoe goed wij als mensen ook al weer kunnen samenwerken.      

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp