Samenwerken onder druk

Back to Basic

Gemiddelde beoordeling:
4/5

EEn introductie

Back to basic

De deelnemers verplaatsen zich in de leden van een multidisciplinair team dat verantwoordelijk is voor het plannen en coördineren van werkzaamheden op een spaceshuttle basis. Alles gebeurt onder hoge tijdsdruk. Ineens doen zich onverwachte gebeurtenissen voor waarbij adequaat moet worden gehandeld.

Efficiënt samenwerken in een pressure cooker

In deze serious game leer je kort en bondig te formuleren, hoofd en bijzaken te scheiden en goed te luisteren. Er moet worden gecoördineerd, er is leiding nodig, er moet een planning gemaakt worden en de taken moeten worden verdeeld. Kortom efficiënt (multidisciplinair) samenwerken in een pressure cooker.

Gratis uitproberen?

We houden regelmatig gratis proefsessies. Meld je hier aan!​

Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

bACK TO BASIC

Extra informatie

De deelnemers verplaatsen zich in de leden van een multidisciplinair team dat verantwoordelijk is voor het plannen en coördineren van werkzaamheden op een spaceshuttle basis. Alles gebeurt onder hoge tijdsdruk. Ineens doen zich onverwachte gebeurtenissen voor waarbij adequaat moet worden gehandeld.

De deelnemers leren in deze serious game kort en bondig te formuleren, hoofd en bijzaken te scheiden en goed te luisteren.
Er moet worden gecoördineerd, er is leiding nodig, er moet een planning gemaakt worden en de taken moeten worden verdeeld. Kortom efficiënt (multidisciplinair) samenwerken in een pressure cooker.

Na het spelen van deze serious game wordt duidelijk wat de sterke en zwakke punten zijn van het team of van de individuele deelnemers en hoe teams samenwerken. Aan de hand van een aantal krachtige reflectievragen kan de begeleider samen met de deelnemers de leermomenten verzamelen en de transfer maken naar de dagelijkse praktijk.

Door deel te nemen aan deze game leer en ervaar je:

  • Hoe je snel informatie moet analyseren en hoofd en bijzaken moeten scheiden
  • Hoe je efficiënt met elkaar kunt overleggen en samenwerken
  • Dat voor een goede samenwerking het gezamenlijke doel helder moet zijn
  • Hoe door goed samenwerken het geheel meer is dan de som der delen
  • Hoe je ondanks de tijdsdruk en andere stressfactoren de rust kunt bewaren in het overleg

Deze serious game is bedoeld voor personen die in hun dagelijks werk regelmatig met anderen moeten samenwerken waarbij de eigen werkzaamheden duidelijk een relatie hebben met de werkzaamheden van anderen (bijvoorbeeld een multidisciplinair crisisteam, integraal wijkteam, managementteam, projectteam etc.).

Deze serious game leent zich ook goed voor nieuwe teams die een eerste samenwerkingservaring met elkaar willen meemaken om op basis hiervan afspraken te maken voor de toekomst. (Kick-off sessies voor projectteams bijvoorbeeld)

De game wordt begeleid door een spelleider. De spelleider zal samen met de deelnemers tussen de rondes door én na afloop de leermomenten bespreken. 

Ook is het mogelijk om alleen de game te huren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De serious game zelf duurt exact 40 minuten. Voor een goed leerrendement met inleiding en een goede nabespreking heb je ongeveer 1,5 uur nodig.

Er kunnen 5 tot 10 deelnemers meedoen aan de serious game. In totaal zijn er zeven rollen met specifieke taken.

Iedere rol heeft bepaalde taken uit te voeren (bijvoorbeeld de zorg voor de patiënten, het aansluiten van de spaceshuttle, zorg dragen voor nieuwe brandstof etc.). Voor het uitvoeren van een taak is men vaak afhankelijk van andere teamleden. Na een korte video-instructie zullen de deelnemers zich gaan verdiepen in hun eigen rol om daarna de beschikbare informatie met elkaar uit te wisselen. Doen ze dit goed binnen deze serious game, dan komt men tot een planning. Op enig moment landt de shuttle op de basis en moeten de werkzaamheden worden “uitgevoerd”. Dit gebeurt symbolisch middels speelkaarten en een scorebord. Als er goed wordt samengewerkt kan de shuttle weer tijdig vertrekken met nieuwe patiënten.

Marion Wiemer

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Meer informatie?

Meer weten over dit spel? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor: