Voor bestuurders en directie

Crisis Dilemma Game

'Summercamp'

Gemiddelde beoordeling:
4.6/5

EEn introductie

Crisis Dilemma Game

Hoe neem je als bestuurder, lid van het managementteam, directeur burgemeester of wethouder tijdens een crisis de goede beslissingen en houd je rekening met de gevolgen? Hoe communiceer je hierover en hoe blijf je rustig en daadkrachtig tegelijk, ook als bijvoorbeeld het thema verwijtbaarheid op lijkt te duiken…

Eindverantwoordelijk

In deze serious game over crisis communicatie beleeft iedere deelnemer aan de hand van filmfragmenten en informatiesheets een crisis situatie waarin hij zich verplaatst in de eindverantwoordelijke leidinggevende. Het spel wordt gespeeld in vier rondes waarin alle genomen beslissingen gevolgen hebben voor het verdere verloop van de crisis.

Crisis Dilemma Game

Extra informatie

Crisis besluitvorming in een serious game

Crisis besluitvorming, dilemma’s, emoties, hoe ga je hiermee om in een hectische serious game? Hoe neem je de goede beslissingen, hoe houd je rekening met de gevolgen hiervan, hoe ga je om met verschillende dilemma’s, hoe communiceer je hierover en hoe blijf je rustig en daadkrachtig tegelijk, ook als bijvoorbeeld het thema verwijtbaarheid op lijkt te duiken.

Game Cyclus

Crisis Dilemma Game

Het spel wordt individueel gespeeld door maximaal 6 deelnemers. Iedere deelnemer beleeft aan de hand van filmfragmenten en informatiesheets een crisissituatie waarin hij zich verplaatst in eindverantwoordelijke leidinggevende. Hij speelt het spel in vier rondes waarin alle genomen beslissingen gevolgen hebben voor het verdere verloop van de crisis.

Tijdsduur

Het spel is inclusief een introductie en een nabespreking voor vertaling naar de praktijk vraagt een tijdsinvestering van ca. 4 uur. Uiteraard is het mogelijk om het spel in te bedden in een langer programma over omgaan met dilemma’s, crisisbesluitvorming of persoonlijke effectiviteit.

Je leert en ervaart in deze serious game:

  • Hoe je in crisissituaties effectief besluiten kunt nemen
  • Hoe je effectief om kunt gaan met (complexe) dilemma’s
  • Hoe je hoofd en bijzaken kunt scheiden om sneller tot de kern van de problemen te komen
  • Wat je kunt doen om daadkrachtig op te treden tijdens een crisissituatie Hoe je voor jezelf de rust kunt bewaren tijdens een crisissituatie
  • Hoe je effectief om kunt gaan met gewenste en ongewenste gevolgen van de door jouzelf genomen beslissingen
  • Hoe je persoonlijk effectief blijft onder hectische omstandigheden

Je bent directeur van een educatieve stichting en geeft leiding aan een bijzonder zomerkamp voor ca. 80 hoogbegaafde jongeren uit Nederland. Het zomerkamp is georganiseerd ergens ver van de bewoonde wereld. Vanwege het bijzondere programma en de ambities van de stichting is er volop aandacht vanuit de Nederlandse Pers.

Aanvankelijk lijkt zich een eenvoudig probleem voor te doen, maar dit probleem ontwikkelt zich spoedig tot een ernstige crisissituatie op het eiland met zelfs mondiale gevolgen als er niet adequaat en daadkrachtig wordt opgetreden.

Je moet snel achterhalen wat er aan de hand is en je uiterste best doen de juiste beslissingen te nemen in een situatie die enorm uit de hand kan lopen. In elke ronde word je geconfronteerd met de gewenste en ongewenste effecten van de door jou genomen besluiten.

(Eind)beslissers, bestuurders, directieteam leden, wethouders, burgemeesters, leiders van een crisisteam (strategisch en tactisch niveau)

De game wordt begeleid door een spelleider. De spelleider zal samen met de deelnemers tussen de rondes door én na afloop de leermomenten bespreken. 

Ook is het mogelijk om alleen de game te huren. Dit is alleen mogelijk wanneer de begeleider van de game een Train-de-Trainersessie heeft gevolgd. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover. 

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Gratis uitproberen?

We houden regelmatig gratis proefsessies. Meld je hier aan!​

Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Game huren of meer informatie nodig?

Laat hieronder je wens + gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor:

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp