NIEUW!

Higher Ground

EEn introductie

Higher Ground

Higher Ground is een spelsimulatie / game die is bedoeld om professionals van verschillende disciplines een leerervaring mee te geven op het gebied van multidisciplinaire samenwerken. Doelgericht samenwerken met mensen die verschillende belangen of (vak)kennis hebben. Op een speelse wijze ervaren de deelnemers dat het voor samenwerken belangrijk is om het gezamenlijke doel helder te hebben en gelijktijdig ruimte te bieden aan ieders individuele belangen of persoonlijke doelen.

Behalve veel speelplezier levert het voor iedereen belangrijke inzichten op waardoor men in de eigen praktijk sneller in staat is om samen te werken, rekening houdend met zowel gezamenlijke als individuele belangen.
De game is zodanig ontworpen dat iedere deelnemer een duidelijk afgebakende eigen taak/discipline heeft plus soms ook eigen doelen. De deelnemer heeft anderen nodig om deze doelen te bereiken maar er is ook een gezamenlijk doel dat bereikt moet worden. Er is dus sprake van interdependentie (wederzijdse afhankelijkheid). Multidisciplinair samenwerken vraagt om onafhankelijk optreden in de context van wederzijdse afhankelijkheid.

Deze game is bij uitstek geschikt voor medewerkers die afkomstig zijn uit verschillende disciplines en gericht op bepaalde projecten of problematiek, samen moeten werken. Ze zijn na het spelen van deze spelsimulatie beter voorbereid op mogelijke valkuilen tijdens dit multidisciplinaire samenwerkingsproces en hebben tips gekregen om hier effectiever in te worden.h

Higher Ground

Extra informatie

De uitdaging voor de groepen is het construeren van een toren waarbij iedere discipline een unieke inbreng heeft en deels afhankelijk is van andere disciplines. Alleen door dit goed met elkaar af te stemmen is het mogelijk om het gewenste eindresultaat te behalen. Voor het bouwen werken we met diverse houten en kunststof onderdelen, batterijen, lampjes,  snoeren en touwen…en een nog geheime troef. De teamopdrachten bieden ruimte voor eigen inbreng, creativiteit, maar dit alles wel binnen afgebakende kaders.

Door een vlot tempo, boeiende (bouwkundige en intellectuele) uitdagingen rondom het bouwproces in combinatie met een zorgvuldige begeleiding worden de deelnemers vooral uitgedaagd om zich te verbazen en behouden ze het spelplezier, ook als er verwarring ontstaat of het samenwerkingsproces tijdelijk dreigt vast te lopen. Waar nodig grijpt de spelbegeleider in door de juiste coachende vragen te stellen. Na afloop wordt, tijdens de nabespreking gezamenlijk opgehaald welke inzichten er zijn ontstaan en hoe deze inzichten vertaald kunnen worden naar de dagelijkse praktijk.

Aan het eind van het spel:

  • Hebben de deelnemers een energieke ervaring opgedaan met het multidisciplinair samenwerken
  • Hebben de deelnemers ervaren wat de succes en faalfactoren zijn m.b.t. samenwerken in multidisciplinaire teams
  • Hebben de deelnemers geleerd welke fases er zijn te onderscheiden tijdens de uitvoering van een multidisciplinaire opdracht
  • Hebben de deelnemers ervaren hoe belangrijk het is om te communiceren over de gezamenlijke en de individuele belangen
  • Hebben de deelnemers de vertaalslag gemaakt naar de dagelijkse praktijk

Tijdsduur
In principe is het spel binnen 2 uur te spelen, maar langer is mogelijk natuurlijk. Dat hangt van de doelen waarvoor het spel wordt ingezet.

  1. Korte introductie met doelen en huishoudelijke zaken plus verdelen van de rollen (20 minuten)
  2. Groepen gaan aan het werk, ieder groepje werkt zelfstandig, de begeleider houdt de tijd in de gaten en observeert (70 minuten)
  3. Afronding, evaluatie, vertaalslag maken naar de eigen werkpraktijk (20 minuten)
  4. Opruimen (10 minuten)

Aantal deelnemers:
De game is geschikt voor groepen van 6 tot 40 deelnemers per groep. Er kunnen meerdere games parallel worden ingezet, waardoor er meer mensen kunnen deelnemen. De deelnemers gaan aan de slag in subgroepen van ongeveer 8 personen.
Bij grote groepen wordt er dus gelijktijdig op meerdere plekken samengewerkt. Dit gebeurt onder begeleiding van een ervaren spelbegeleider. Jump Serious Games biedt deze spelsimulatie aan in combinatie met hiervoor opgeleide teamcoaches van P&A Talentontwikkeling.

Higher Ground wordt begeleid door één of meerdere ervaren spelbegeleiders. Jump Serious Games biedt deze spelsimulatie aan in combinatie met hiervoor opgeleide teamcoaches van P&A Talentontwikkeling.

Neem contact met ons op voor meer informatie hierover en voor een vrijblijvende offerte.

Afhankelijk van het aantal deelnemers.

Neem contact op voor meer informatie. 

Marion Wiemer

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Gratis uitproberen?

We houden regelmatig gratis proefsessies. Meld je hier aan!​

Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Meer informatie?

Meer weten over dit spel? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor: