Aanrader!

Vluchtelingenkamp

Gemiddelde beoordeling:
4.6/5

EEn introductie

Vluchtelingenkamp

Na het spelen van deze serious game wordt duidelijk wat de sterke en zwakke punten zijn van de individuele spelers. Daarnaast leren ze om individuele belangen af te stemmen op de gezamenlijke doelstelling.
Ze ervaren dat het belangrijk is om een eigen koers te varen, maar gelijktijdig wel steeds afgestemd te blijven op de anderen. Leidinggevenden leren met deze serious game hoe ze los kunnen laten en kunnen vertrouwen op de expertise van de individuele professionals.

vluchtelingenkamp

Extra informatie

De deelnemers krijgen in deze serious game het inrichten van een vluchtelingenkamp als uitdaging. Het kamp ligt in een veilige zone nabij het land Choemalije, alwaar flinke grensconflicten gaande zijn. Ze hebben beperkte middelen en beperkte tijd om te bepalen hoe het vluchtelingenkamp ingericht gaat worden. Hierbij heeft ieder zijn eigen verantwoordelijkheid maar er is ook een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

De inrichting van het kamp wordt realistisch gemaakt doordat de spelers met spelmateriaal en een grote plattegrond het kamp ook daadwerkelijk in gaan richten.

Zelf keuzes durven maken, maar wel in afstemming met je collega’s staat tijdens deze serious game centraal. Van de teamleider wordt gevraagd om te sturen op het gezamenlijke resultaat en zich gelijktijdig niet te veel te bemoeien met de details.
Wat is jouw individuele verantwoordelijkheid en waarover moet je afstemmen met anderen?

De deelnemers leren in deze serious game:

 • Multidisciplinair samenwerken
 • Taken te verdelen
 • Elkaar ruimte geven
 • Verantwoordelijkheden verdelen
 • Loslaten
 • Onafhankelijk op te treden binnen de context van wederzijdse afhankelijkheid
 • Effectief communiceren
 • Hoofd– van  bijzaken scheiden
 • Leidinggeven aan een crisisteam-overleg
 • Professionals die vanuit hun eigen verantwoordelijkheid deelnemen aan bijvoorbeeld multidisciplinair overleg. Bijvoorbeeld crisisteams bestaande uit Brandweer, Politie en Geneeskundige hulpdiensten en anderen.
 • Professionals uit de zorg, het onderwijs of  uit de bouwsector.
 • Professionals uit andere branches die willen werken aan de manier van  samenwerken en communicatie bij lastige situaties / omstandigheden. 


Deze serious game leent zich ook goed om na langere praatsessies over samenwerken en communicatie de stap te maken naar een praktijksituatie waarin men vooral leert door te doen.

Het is mogelijk om de game te huren of te kopen. De game kan verhuurd worden met begeleiding van onze trainers. Wanneer je de game hebt aangeschaft kun je de game zelf begeleiden of het door ons laten doen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Er zijn in totaal 7 rollen. Bij meer deelnemers kunnen 2 personen bijvoorbeeld 1 rol invullen en bij minder deelnemers kan 1 persoon bijvoorbeeld 2 rollen op zich nemen.

De serious game zelf duurt 30 minuten tot een uur. Afhankelijk van de doelstellingen kan de begeleider hier een programma omheen bouwen van 1 uur tot een halve dag. In de begeleidende manual worden hiervoor diverse suggesties gedaan.

Er kunnen 5-10 mensen deelnemen per spel. We hebben meerdere spellen. 

Marion Wiemer

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Gratis uitproberen?

We houden regelmatig gratis proefsessies. Meld je hier aan!​

Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Meer informatie?

Meer weten over dit spel? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor: