Spel met slimme groepsopdrachten voor volwassenen

Een spel spelen met volwassenen, is dat zinvol? Groepsopdrachten zoals bij “Wie is de Mol”, kan dat helpen om met en van elkaar te leren? Soms zie je dat groepsopdrachten tijdens een spel kunnen leiden tot veel positieve energie. Een team van volwassenen wordt uitgedaagd om het beste uit zichzelf te halen. Het spel spelen met als doel te winnen is natuurlijk mooi. Denk aan een Escaperoom bijvoorbeeld. Dat is natuurlijk prachtig.

Maar behalve het fun-element, kan zo’n spel voor volwassenen ook bijdragen aan een betere samenwerking? Of zijn het gewoon een paar leuke groepsopdrachten geweest waardoor de volwassenen in het spel zich prima hebben vermaakt maar daarna weer overgaan tot de orde van de dag.
Als dat zo is, dan is het misschien leuk, zo’n spel voor volwassenen maar dan hebben de groepsopdrachten weinig toegevoegde waarde voor het dagelijks werk.

Onze uitgelichte spellen die je kunt inzetten voor groepsopdrachten:

Zoek een groepsopdracht:

Wie zijn wij?

Jump Serious Games heeft samen met haar partners een heel mooi portfolio aan spelvormen op haar platform staan. Ieder spel kenmerkt zich door de eigen leerthema’s. Volwassen die er voor kiezen om iets nieuws te leren door middel van groepsopdrachten tijdens een spel willen van te voren natuurlijk weten of dit spel voldoen aan de wensen.

Wat wil je leren, wat is belangrijk in het team hoe krijg je volwassenen in beweging. Moet het tijdens de groepsopdrachten in het spel gaan over communicatie, over hoe je beter luistert naar elkaar of moet het gaan over het verdelen van taken en over leiderschap. Het kan allemaal. Kies je leerthema voor het spel en via ons handige zoekfilter kun je voor iedere groep volwassenen een spel uitzoeken wat daar precies bij aansluit.

Vragen?

We helpen je graag!

Bericht ontvangen bij nieuwe groepsopdrachten?

Wil je bericht ontvangen zodra wij nieuwe groepsopdrachten aanbieden op onze website? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! 

Groepsopdrachten voor volwassenen

Vanuit Jump Serious Games weten we dat een spel voor volwassenen juist heel veel op kan leveren. Het spelelement geeft mensen veel energie en ruimte om ander gedrag in te zetten, iets uit te proberen en samen te werken. En bij een goed ontworpen spel, of ook wel een Serious Game dan zijn de groepsopdrachten voor volwassenen zodanig ontwikkeld dat de deelnemers tijdens het spel leren hoe ze zichzelf steeds kunnen verbeteren. De groepsopdrachten voor volwassenen tijdens het spel bouwen op van eenvoudig naar complex. En afhankelijk van het niveau en de kwaliteit van de samenwerking kan je een groep volwassenen steeds iets verder uitdagen.

Meer dan alleen plezier

Daarmee is een spel veel meer dan gewoon even een beetje plezier maken. Een spel is het ultieme middel om mensen weer opnieuw naar elkaar te laten kijken. Volwassen leren meestal wat minder snel dan kinderen. Omdat ze het leven niet meer als een spel zien en allerlei routinematige patronen hanteren. Hoe doorbreek je deze patronen? Juist door een spel te spelen met volwassen waarbij de doelen van het spel zich richten op het verbeteren van de samenwerking.

Maak het verschil door een spel in te zetten

Een spel met groepsopdrachten die de volwassene echt verder helpt en dus niet alleen een fun-element in zich heeft maar ook een spel is waarmee je echt een verschil kunt maken en kunt zorgen dat er beweging in de tent komt. Kan een Escaperoom dan bijvoorbeeld ook worden gebruikt om iets te leren? Ja, ook dat is mogelijk maar dan moeten de groepsopdrachten tijdens dit spel wel aansluiten bij de leervragen en bovendien is het dan wenselijk om het spel te laten begeleiden door een ervaren trainer of teamcoach. 

Meer leren met spelbegeleider

Zo’n begeleider kan de volwassenen helpen met het reflecteren op het eigen gedrag. Hij kan ook zorgen dat de groepsopdrachten tijdens het spel op het juiste moment worden ingezet waardoor de volwassenen telkens weer een beetje worden uitgedaagd. Uiteindelijk is het prachtig om te merken hoe een groep volwassen mensen enorm plezier heeft en gelijktijdig heel veel leert dankzij slimme groepsopdrachten en een spel of game die duidelijk is ontwikkeld om er iets van te leren.

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp