Op je tellen passen – Veiligheidsbewustzijn Game

850.00 excl. BTW

De door Jump ontwikkelde veiligheidsbewustzijn game ‘Op je tellen passen ‘ is een spelsimulatie / game die bedoeld is om het veiligheidsbewustzijn bij teamleden te vergroten en de samenwerking te verbeteren. De nadruk ligt bij deze game op houding en gedrag.

Tijdens het spelen van de  veiligheidsbewustzijn game leren de deelnemers hoe ze, door goed samen te werken en aandacht te hebben voor de afgesproken (veiligheids)regels, maximaal kunnen presteren (zowel veilig als snel).

Het team wordt geconfronteerd met een opdracht waarbij snel werken soms in conflict kan zijn met nauwkeurig werken. Daarnaast zijn er momenten dat bepaalde regels in strijd lijken te zijn met de eerdere gemaakte afspraken. Hierdoor moet er opnieuw overlegd worden over wat de bedoeling is en welke afspraken leidend zijn.

In combinatie met afleidende obstakels en geluidseffecten is dit nog een hele kluif!

Lees verder

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Deze game is compleet en kan direct worden ingezet, je hebt verder geen aanvullende materialen of hulpmiddelen nodig.

Deze game is ook te huur

Het spel

Er worden 26 kaarten met getallen op de grond gelegd, afgebakend door een touw. De opdracht van de deelnemers is:
“Zo snel als mogelijk, zonder incidenten alle nummers op volgorde aanraken.”
De opdracht moet zo snel mogelijk, maar dus zonder incidenten uitgevoerd worden. Er zijn 14 regels / procedures opgesteld voor de wijze waarop dit moet gebeuren. Elk incident levert strafseconden op. De druk wordt opgevoerd door obstakels en geluidseffecten.

Wat gebeurt er met mensen die drukte en stress ervaren…volgen ze nog steeds de instructie en procedures juist op of maken ze andere keuzes.

Doel van het spel

De teamleden leren dat:

  • Alleen snelheid niet leidt tot het beste resultaat
  • Snel én veilig werken alleen lukt als iedereen hier achter staat
  • Eerst goede afspraken maken met elkaar belangrijk is
  • Individueel eigenaarschap voorwaardelijk is voor een veilige werkomgeving
  • Veilig werken alleen kan als iedereen gefocust is op de taak én de bijbehorende veiligheidsafspraken of procedures

Deelnemers en spelverloop

Het spel, inclusief de nabespreking vraagt ca. 1 tot 1,5 uur. De voorbereiding (inrichten ruimtes, klaarzetten spullen, aansluiten beamer) vraagt ca. 20 minuten.

Ideale aantal deelnemers: 5 tot maximaal 12 deelnemers

Spelverloop

De uitdaging voor het team is om de opdracht zo snel mogelijk, maar zonder incidenten uit te voeren. Hiervoor krijgen de deelnemers één testronde en vervolgens vier rondes om uiteindelijk tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. De game-begeleider zal de resultaten bijhouden en met jullie onderzoeken hoe jullie hebben samengewerkt en welke leermomenten jullie hebben verzameld.

Begeleiding

Deze game is in principe door één facilitator te begeleiden. Wij bevelen echter twee begeleiders aan zodat één van de twee het totale proces in de gaten kan houden en de evaluatie kan leiden en de tweede begeleider de score kan bij houden. Het spel wordt geleverd met een uitgebreide spelbegeleidingsmap met handleiding zodat het spel door een eigen facilitator te begeleiden is.

Accommodatie

Benodigd: 1 ruimte met minimaal een vrij vloeroppervlak van 6 x 6 meter plus 1 ruimte waar de deelnemers (staand) kunnen overleggen met elkaar zonder gestoord te worden. De eerst genoemde ruimte is de zogenaamde procesruimte, hier wordt straks ‘gewerkt’. De andere ruimte is de overleg-ruimte; de plek waar het team de strategie kan bepalen en kan evalueren. Let op: De deelnemers mogen tijdens de eerste fase de procesruimte nog niet betreden. Overleg en instructie vindt uitsluitend plaats in de overlegruimte.

Inbegrepen

  • Alle materialen om de game te spelen waaronder speciale vestjes voor de deelnemers en diverse attributen en spelkaarten
  • Audioafspeelapparatuur en USB-stick met audiofile (Voor de beste spelbeleving zetten we een audiofile in om het ‘stressniveau’ te verhogen)
  • Uitgebreide spelbegeleidingsmap met handleiding
  • Koffer om alle spullen in op te bergen

Deze game is ook te huur

Meer informatie?

Meer weten over dit spel? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor:

Let op: Bestellingen van 14 september t/m 2 oktober

In verband met vakantie: Bestellingen vanaf 14 september worden na 3 oktober geleverd.

Onze Jump Originals zijn ook verkrijgbaar via bol.com:

Ken je Collega Spel
Kernwaarden & Foto Associatiekaarten
Lijfspreuken & Levensmotto’s