Populair!

Eigenaarschap Game

'De Race in de Baai van Bigas'

Gemiddelde beoordeling:
4.8/5

Train-de-Trainer
Eigenaarschap Game

NIEUW!

EEn introductie

De Eigenaarschap game

Hoe komt het dat de ene medewerker meer eigenaarschap laat zien dan de andere? Of hoe kan het dat iemand privé meer eigenaarschap vertoont dan op het werk? Hoe kun je als leidinggevende eigenaarschap eigenlijk stimuleren bij je medewerkers? Kun je eigenaarschap überhaupt stimuleren? Ja dat kan zeker!

In het boek Wie zorgt dat het goed komt zijn zeven randvoorwaarden voor eigenaarschap uitgewerkt. Deze randvoorwaarden zullen tijdens dit interactieve Eigenaarschap spel “Race in de Baai van Bigas” aan bod komen.

Eigenaarschap game

Extra informatie

Rederij Equipo is een rederij met 1 schip in de baai van Bigas, de Via Maris. Deze baai met meerdere zeehavens bevindt zich in het land Costa Ramos. Rederij Equipo heeft het zwaar, er is een hevige concurrentiestrijd gaande tussen Equipo en twee andere rederijen.

Equipo wil graag de snelste en slimste rederij zijn uit de Baai van Bigas en dat lukt ook indien alle bemanningsleden (als team) Eigenaarschap tonen en de randvoorwaarden hiervoor optimaal zijn.

De deelnemers aan deze game stellen een team samen dat gaat varen in de Baai van Bigas, met als doel zoveel mogelijk vracht ophalen onderweg met een zo hoog mogelijke eindopbrengst.

Dit spel is bedoeld om teams of leidinggevenden spelenderwijs in gesprek te laten komen over het thema Eigenaarschap en te laten ervaren wat het effect is van zaken als vertrouwen, transparantie, overzicht en regelruimte. Deze game is gebaseerd op het boek ‘Wie zorgt dat het goed komt?’ geschreven door Pieter van der Haak.

1e type leermoment: Samenwerking

Hoe verloopt de samenwerking tussen de spelers. Wordt er goed naar elkaar geluisterd, hoe neemt men beslissingen etc.

 2e type leermoment: Vertaalslag van Eigenaarschap thema’s naar de eigen werksituatie

Op basis van de randvoorwaarden voor eigenaarschap, die allemaal langs komen gedurende het spel, kan de vertaalslag worden gemaakt naar de praktijk. De spelers hebben bijvoorbeeld gekozen welke randvoorwaarden ze belangrijker vinden en welke minder belangrijk. Is dit op basis van eigen ervaringen in het dagelijks werk? Of in hoeverre zijn de randvoorwaarden binnen de eigen werkomgeving voor elkaar?

Leidinggevenden en MT. Daarnaast ook teams en medewerkers van verschillende afdelingen die met het thema Eigenaarschap aan de slag willen.  

De game wordt begeleid door een spelleider. De spelleider zal samen met de deelnemers tussen de rondes door én na afloop de leermomenten bespreken, zodat deelnemers voor zichzelf nagaan hoe het is gesteld met Eigenaarschap bij henzelf, in het team en in de organisatie. 

Ook is het mogelijk om alleen de Game te huren. Neem contact op voor de mogelijkheden.

De prijzen zijn exclusief 21% btw en reis/verblijf begeleider.

Dagprogramma Eigenaarschap: prijs op aanvraag
We maken het programma op maat, inclusief voorbereiding, spel huur en begeleiding.

Dagdeel programma (4 uur) spel, begeleiding en aanvulling: € 2.450,-
Inclusief voorbereiding, spel huur, begeleiding + aanvullend programma eigenaarschap op maat.

Dagdeelprogramma (3 uur) spel en begeleiding: € 2.150,-
Inclusief voorbereiding, spel huur en begeleiding

Spel huren: € 425,- per dag, excl. verzending* 

Dit is alleen mogelijk wanneer de begeleider van de game een Train-de-Trainersessie heeft gevolgd. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover

Dit spel is gebaseerd op het boek: Wie zorgt dat het goed komt? over het vergroten van Eigenaarschap in Teams & organisaties.

Pieter van der Haak weet als geen ander op basis van praktijkervaring tot de kern van de huidige leiderschapsimpasse door te dringen. En die impasse is: je wilt medewerkers meer eigenaarschap en verantwoording laten voelen, maar jij moet het als manager voor elkaar zien te krijgen. Hoe red je dat?

Met dit boek krijg je de handvatten en inzichten aangereikt om eigenaarschap in jouw organisatie of team daadwerkelijk te zien ontstaan.

Marion Wiemer

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Gratis uitproberen?

We houden regelmatig gratis proefsessies. Meld je hier aan!​

Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om.

Meer informatie?

Meer weten over dit spel? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor: