NIEUW!

Veiligheidsbewustzijn Game

'Op je tellen passen'

  • Veiligheidsbewustzijn vergroten
  • Samenwerking verbeteren
  • Nadruk op houding en gedrag
  • Kies je voor snelheid of nauwkeurigheid?

EEn introductie

veiligheidsbewustzijn game 'op je tellen passen'

De door Jump ontwikkelde game ‘Op je tellen passen ‘ is een spelsimulatie-game die bedoeld is om het veiligheidsbewustzijn bij teamleden te vergroten en de samenwerking te verbeteren. De nadruk ligt bij deze game op houding en gedrag.

Tijdens het spelen van de game leren de deelnemers hoe ze, door goed samen te werken en aandacht te hebben voor de afgesproken (veiligheids)regels, maximaal kunnen presteren (zowel veilig als snel).

Het team wordt geconfronteerd met een opdracht waarbij snel werken soms in conflict kan zijn met nauwkeurig werken. Daarnaast zijn er momenten dat bepaalde regels in strijd lijken te zijn met de eerdere gemaakte afspraken. Hierdoor moet er opnieuw overlegd worden over wat de bedoeling is en welke afspraken leidend zijn.

Veilgheidsbewustzijn game

Extra informatie

De teamleden leren dat:

  • Alleen snelheid niet leidt tot het beste resultaat
  • Snel én Veilig werken alleen lukt als iedereen hier achter staat
  • Eerst goede afspraken maken met elkaar belangrijk is
  • Individueel eigenaarschap voorwaardelijk is voor een veilige werkomgeving 
  • Veilig werken alleen kan als iedereen gefocust is op de taak én de bijbehorende veiligheidsafspraken of procedures

Tijdsduur
Het spel, inclusief de nabespreking vraagt ca. 1 tot 1,5 uur. De voorbereiding (inrichten ruimtes, klaarzetten spullen, aansluiten beamer) vraagt ca. 20 minuten.

Aantal deelnemers:
5 tot maximaal 12 deelnemers

De uitdaging voor het team is om de opdracht zo snel mogelijk, maar zonder incidenten uit te voeren. Hiervoor krijgen de deelnemers één testronde en vervolgens vier rondes om uiteindelijk tot een zo goed mogelijk resultaat te komen. De game-begeleider zal de resultaten bijhouden en met jullie onderzoeken hoe jullie hebben samengewerkt en welke leermomenten jullie hebben verzameld.

Deze game is in principe door één facilitator te begeleiden. Wij bevelen echter twee begeleiders aan zodat één van de twee het totale proces in de gaten kan houden en de evaluatie kan leiden en de tweede begeleider de score kan bijhouden.
Wanneer de spelleider wordt gekozen vanuit de organisatie, dan dient deze eerst een train-de-trainer sessie voor deze game te hebben gevolgd bij Jump. Alleen in dit geval kan de game zonder begeleiding worden gehuurd. Wij kunnen ook getrainde begeleiders verzorgen. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

Benodigd: 1 ruimte met minimaal een vrij vloeroppervlak van 6 x 6 meter plus 1 ruimte waar de deelnemers (staand) kunnen overleggen met elkaar zonder gestoord te worden. De eerst genoemde ruimte is de zogenaamde procesruimte, hier wordt straks ‘gewerkt’. De andere ruimte is de overleg-ruimte; de plek waar het team de strategie kan bepalen en kan evalueren. Let op: De deelnemers mogen tijdens de eerste fase de procesruimte nog niet betreden. Overleg en instructie vindt uitsluitend plaats in de overlegruimte.

Meer weten over deze game?

Ik geef je graag meer informatie!

Gratis uitproberen?

We houden regelmatig gratis proefsessies. Meld je hier aan!​
  • Enschede (Oldenzaalsestraat 1200)

Je ontvangt bericht zodra bekend is wanneer de volgende proefsessie is gepland.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Meer informatie?

Meer weten over deze game? Laat hieronder je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

Onze klanten

Zij gingen je voor:

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’.