Online Ken je Collega Spel

Twee weken online toegang tot het kaartspel + de fysieke set Ken je Collega Coachkaarten: nú voor maar € 79,-

We hebben een online variant gemaakt van het Ken je Collega Kaartspel. Het online spel is ontwikkeld tijdens de coronacrisis. Doordat we veelal vanuit huis werken kan het Ken je Collega Kaartspel niet fysiek gespeeld worden. Daarom ontwikkelden wij deze online variant, die je samen met je collega’s (vanuit huis) kunt spelen.

Leer elkaar met dit spel op een leuke en ontspannen manier (beter) kennen en verbeter zo de samenwerking. Het online Ken je collega Spel kan worden gespeeld doordat één van de teamleden op deze pagina inlogt en via Zoom, Teams of een andere host zijn scherm deelt met de rest. Vanuit Jump kan dit overigens ook gefaciliteerd worden door een online procesbegeleider in te schakelen.

Plaats je bestelling hieronder via het formulier in de tab ‘Bestellen’.

Extra informatie

Soort game

Online spel

Share on email
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp

Beschrijving

Ontstaan van het spel

Dit leuke online kaartspel is ontstaan tijdens de coronacrisis toen veel teams ineens online met elkaar gingen communiceren. Het in 2020 uitgebrachte Ken je Collega Kaartspel kon hierdoor niet fysiek gespeeld worden. Daarom ontwikkelden wij deze online variant.

De vragen zijn tot stand gekomen na een zorgvuldige selectie. Stuk voor stuk zijn het vragen die er op gericht zijn stappen te zetten om de openheid, het werkplezier en het begrip voor elkaar te vergroten. Samenwerken met je collega’s wordt makkelijker en leuker als je beter weet hoe iemand in elkaar steekt.

Speelwijze

Het online Ken je collega Spel kan worden gespeeld doordat één van de teamleden op deze pagina inlogt en via Zoom, Teams of een andere host zijn scherm deelt met de rest. Vanuit Jump kan dit overigens ook gefaciliteerd worden door een online procesbegeleider in te schakelen.

Voor bestaande en nieuwe teams

Deze set coachkaarten voor teams is bedoeld als (inspirerend) hulpmiddel voor mensen die net als wij geloven dat samenwerken soepeler verloopt als je elkaar beter kent en dus ook beter begrijpt.

Het spel is voor zowel bestaande als nieuwe teams erg leuk en boeiend om te spelen. Binnen bestaande teams leer je elkaar veel meer als mens kennen dan alleen als collega. Voor nieuwe teams of projectteams is dit spel een hele krachtige tool om snel met elkaar op gang te komen en vanaf het eerste moment te investeren in de onderlinge verhoudingen.

Het Online Ken je collega spel

Het spel bestaat uit 50 kaarten, verdeeld in 4 categorieën: Voorwaarden, Energie, Persoonlijk, Dilemma’s.

Het spel is bedoeld om te bouwen aan een beter samenwerkingsklimaat. Eén van de voorwaarden voor samenwerken in teams is dat de teamleden zich veilig voelen. Om te voorkomen dat mensen zich bewust of onbewust gepusht voelen om antwoord te geven is het belangrijk om bij aanvang gezamenlijk af te spreken dat er sprake is van volledig keuzevrijheid.

Dat wil zeggen: Iedere deelnemer heeft de vrijheid om een vraag aan zich voorbij te laten gaan. Dit betekent dat als iemand zegt dat hij er voor kiest om (even) geen antwoord te geven, de overige spelers dit zonder meer dienen te accepteren.

Extra informatie

Soort game

Online spel

Werkwijze

>STAP 1: Een van de teamleden, of een externe begeleider of teamcoach is ingelogd op deze pagina en deelt als het spel gaat beginnen zijn scherm met de rest. Hij of zij is vanaf nu de spelbegeleider.​

>STAP 2: De basisvoorwaarden voor dit spel wordt met elkaar gedeeld:​

– Het spel is bedoeld om te bouwen aan een beter samenwerkingsklimaat. Eén van de voorwaarden voor samenwerken in teams is dat de teamleden zich veilig voelen. Om te voorkomen dat mensen zich bewust of onbewust gepusht voelen om antwoord te geven is het belangrijk om bij aanvang gezamenlijk af te spreken dat er sprake is van volledig keuzevrijheid.
– Dat wil zeggen: Iedere deelnemer heeft de vrijheid om een vraag aan zich voorbij te laten gaan. Dit betekent dat als iemand zegt dat hij er voor kiest om (even) geen antwoord te geven, de overige spelers dit zonder meer dienen te accepteren.

>STAP 3: Druk op de button ‘SPEEL HET SPEL’ om naar het spel te gaan.​

>STAP 4: Bepaal wie begint. Dit teamlid mag als eerste een categorie kiezen (in tabs boven). De spelbegeleider klikt de categorie aan. Er verschijnt nu ad-random een ‘kaartje’ met daarop de vraag die centraal staat. ​

>STAP 5: Het teamlid leest de vraag voor.​

>STAP 6: Het teamlid geeft zijn eigen antwoord/reactie op de vraag.​

>STAP 6A: Het teamlid geeft vervolgens twee tot vijf teamleden de beurt om ook te reageren op dezelfde vraag​

OF

>STAP 6B: Alle teamleden geven vervolgens om de beurt hun reactie op de vraag.​

>Vervolgens is het volgende teamlid aan de beurt om een categorie te kiezen en een kaartje te ‘trekken’.

Prijsinformatie

Het ken je collega online spel kost 79 euro inclusief 1 fysiek exemplaar van het kaartenspel.

Je krijgt bij je bestelling gedurende 2 weken toegang tot onze online omgeving middels een wachtwoord.

Wil je alleen het online spel en heb je geen belang bij het fysieke kaartenspel (of misschien heb je deze al), geef dit dan aan bij je bestelling dan krijg je 15 euro korting op je bestelling.

Bestel het spel via het formulier in het tabje ‘Bestellen’.

Bestellen

Bestel hier het 'online ken je collega spel'!

Ken je collega online – een Online Jump Spel om je collega’s beter te leren kennen, alleen nu voor 79 euro inclusief een fysiek exemplaar van dit mooie coachkaartenspel.

Na jouw bestelling nemen we z.s.m. contact op.

We respecteren je privacy en gaan zorgvuldig met je gegevens om. 

GRATIS EBOOK

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het eBook ‘Gedragsverandering en het geheim van Serious Games’.