Kernwaarden: waar hebben we het dan over?

Wat zijn kernwaarden?

KernwaardenDiep verankerde overtuigingen die ons beeld en ons oordeel, filteren over onszelf en over anderen; kernwaarden.
Het zijn die dingen die je belangrijk vindt. Belangrijk in werk of privé. Als je je eigen waarden kent, dan kun je die gebruiken als jouw innerlijk kompas. Als mensen dezelfde dingen belangrijk vinden, dan loopt de samenwerking en communicatie vaak veel soepeler.

Kompas

Kernwaarden zijn díe waarden die er voor jou echt toe doen. Als je in een omgeving leeft die niet aansluit bij jouw eigen waarden dan leidt dat al snel tot ongemak, stress of een gevoel van niet begrepen worden. Als je weet wat je kernwaarden zijn dan begrijp je vaak beter waar deze gevoelens vandaan komen.

Individuele kernwaarden

Kernwaarden als kompasKernwaarden zijn de waarden die de kern vormen van je eigen identiteit. Door jouw eigen waarden op een rijtje te zetten wordt voor jou duidelijker, wat jouw identiteit is en wat je dus belangrijk vindt. Dit helpt omdat je dan:

  • Duidelijker kunt zijn naar anderen
  • Makkelijker keuzes kunt maken en prioriteiten kunt stellen
  • Makkelijker een omgeving of baan kunt zoeken die goed bij jou past
  • Beter antwoord kunt geven op belangrijke levensvragen over werk, relaties, vriendschappen enzovoorts.

Kernwaarden van teams

Kernwaarden zijn die waarden die binnen een team of organisatie de gezamenlijke identiteit vormen.
Het zijn díe zaken die men allemaal even belangrijk vindt. Hiermee is er een sterker gevoel van eenheid, zijn er minder regels nodig, wordt de besluitvorming makkelijker en hebben jullie een
kompas in handen om de koersrichting van de toekomst te bepalen. Mensen voelen zich bovendien eerder thuis in het team als zij dezelfde waarden delen.

Het kernwaardenspel

Met het kernwaardenspel van Jump Serious Games kun je op een makkelijke en leuke manier je eigen waarden vinden of de waarden van een team of organisatie in beeld brengen. Het kernwaardenspel bestaat uit 60 kaarten met 127 zorgvuldig geselecteerde kernwaarden. De gekozen waarden zijn tot stand gekomen na zorgvuldig onderzoek. Deze waarden worden zowel individueel gebruikt als door organisaties. Hierdoor is het vrijwel zeker dat je jezelf kunt herkennen in één tot vier van de waarden die je op de kaarten ziet.
Met de bijgeleverde handleiding is dit kernwaardenspel te gebruiken tijdens teamsessies, individuele coaching als zelfreflectie. De achterkant van de kaarten met kernwaarden zijn foto associatiekaarten. Dus dit zijn twee spellen in één!

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp