De kracht van LEGO als Serious Game

Serieus speelgoed – Lego als Serious Game

Veel mensen erkennen inmiddels de talrijke mogelijkheden van lego. Lego is serieus speelgoed waar je prachtige dingen mee kunt doen in serious games.  Zo zetten de trainers van onze partner P&A Talentontwikkeling regelmatig Lego in voor diverse teambuildingsprogramma’s. Maar je kunt er ook mooie games mee bouwen, waardoor je Lego dus in zet als serious game.

Lego serious Game Business Game van Lego

Lego leent zich bijvoorbeeld uitstekend als materiaal in een business game die we aan het ontwikkelen zijn. Het gaat hierbij om drie voedingsmiddelen bedrijven die ieder een eigen kleur speciale voeding moeten maken en daarvoor de hele keten van grondstof tot eindproduct moeten simuleren. Vervolgens gaan de drie bedrijven een fusie aan en verandert de vraag uit de markt. Rode, groene, blauwe stukjes lego die op verschillende manieren moeten worden geassembleerd. Prachtig om mee te werken.

Table Top Lego Game

Lego leent zich ook heel goed voor spelsimulaties waarbij het legomateriaal als een soort maquette van de werkelijkheid wordt gebruikt. Zo ontwikkelen we op dit moment een zogenaamde Table Top Lego Game voor politieagenten in opleiding. Samen met het Politie Dienstencentrum werken we een scenario uit van een incident waarna de cursisten letterlijk ter plekke aankomen met hun lego-auto op een speciaal ontwikkeld spelbord van een park ergens in een fictieve plaats. Het spelbord is een mooi vormgegeven plattegrond en op het bord staat bijvoorbeeld een hotel en een winkel uit bestaande lego-sets. De politie komt ‘ter plekke’ en moet allerlei besluiten nemen waarvan de gevolgen daarna zichtbaar worden op het lego speelbord. Op zo’n manier komt een politie incident veel meer tot leven dan wanneer je dit  alleen maar in je hoofd moet afspelen. Binnen de Politie had men al enige ervaring met het inzetten van Lego. Jump Serious Games is gevraagd om dit verder te professionaliseren. Een dankbare en leuke klus om te doen en we doen dit samen met een team enthousiaste lego-fans en politievakmensen!

 

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter
Lego Serious Game

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0