Hoe kan een spel helpen bij samenwerken?

Wil je snel of wil je ver?

Samenwerken is noodzakelijk, wil je ergens komen.samenwerken spel
Ik weet het eigenlijk zelf wel, maar vergeet het soms. Maar toch, als ik samenwerk dan weet ik dat ik meer bereik dan in mijn eentje. Het gezegde luidt immers: Wil je snel, ga alleen, wil je ver ga dan samen.
En daarom zijn spellen zo waardevol om te doen, want samen een spel spelen is een intensieve manier van samenwerken. Je ontdekt wat de samenwerking goed of slecht maakt. Spellen helpen ons om geschikte overtuigingen te vinden die teams en individuen in ontwikkeling kunnen brengen.

Wil ik wel samenwerken?

Samenwerken is iets anders dan het spelen van spellen, maar toch als ik samenwerk dan komen er soms gedachten op die niet helpend zijn. Misschien herken je er wel enkele bij jezelf:

samenwerken spel

 • Als ik samenwerk dan moet ik altijd wachten op anderen
 • Als ik samenwerk dan ben ik afhankelijk van anderen
 • Als ik samenwerk dan duurt het langer
 • Als ik samenwerk dan moet ik slechte compromissen sluiten
 • Als ik samenwerk dan bepaalt de zwakste schakel het tempo
 • Als ik samenwerk dan moet ik geduld hebben
 • Als ik samenwerk dan moeten we urenlang met elkaar overleggen

Ja! Ik wil samenwerken!

Allemaal niet zo helpend, deze overtuigingen. Daarom leren we met spellen vanĀ Jump Serious Games dat samenwerken ook heel nuttig, leuk en effectief kan zijn. Juist door in het kader van samenwerken een spel te spelen doorbreken we even de dagelijkse routine en ontdekken bijvoorbeeld dat je ook heel anders kunt denken over samenwerken. Bijvoorbeeld:

 • Als ik samenwerk dan hoef ik niet alles alleen te doen
 • Als ik samenwerk dan kan ik me concentreren op waar ik goed in ben
 • Als ik samenwerk dan doen de anderen die dingen waar ik minder goed in ben
 • Als ik samenwerk dan kan ik om hulp vragen
 • Als ik samenwerk dan vieren we straks samen ons succes
 • Als ik samenwerk dan kunnen we sneller resultaat boeken omdat we gelijktijdig meerdere dingen aan kunnen pakken
 • Als ik samenwerk dan is het eindresultaat beter en is er meer draagvlak

Uit de dagelijkse realiteitSamenwerken spel

En zo kunnen we nog even doorgaan. Vaak is de dagelijkse praktijk wat weerbarstig. En daarom adviseren we vanuitĀ Jump Serious Games om bij het samenwerken spellen in te zetten. Juist door het spelen van een spel haal je mensen even uit de dagelijkse realiteit en voorkom je dat mensen denken: Als ik samenwerk dan kan ik mezelf overstijgen. Dankzij het spelen van effectieve spellen leer je hoe goed wij als mensen ook al weer kunnen samenwerken.

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0