Nieuw! De Jump Escapebox

Met de Escapebox breng je kennis of inzicht over met de speelsheid van een Escaperoom. De box daagt de deelnemers direct uit om aan de slag te gaan. En zonder dat ze het zelf doorhebben leren ze spelenderwijs enorm veel over het onderwerp dat centraal staat.

Deze Escapebox hebben we de eerste keer ontwikkeld voor de Politie. Het thema was “Stalkingproblematiek herkennen”.  Tijdens vijf verschillende spelonderdelen leren de spelers vroegtijdig Stalkingcases herkennen, ze leren over het brein van stalkers en ze leren hoe ze de risico’s voor de slachtoffers beter in te schatten. Inmiddels heeft de politie vijf van deze Escapeboxen in gebruik genomen zodat zoveel mogelijk mensen binnen de politieorganisatie bijgeschoold kunnen worden over dit thema.

Maar het concept van deze escapebox is dusdanig dat hij, met een andere content, ook geschikt is te maken voor andere thema’s.

Wat is de Escape Box?

De escapebox is een serious game waarbij alle elementen voor het spel zijn ondergebracht in een grote box. Er staat informatie op de box zelf, er bevinden zich voorwerpen en hulpmiddelen in de box en er is audio installatie en video geïntegreerd.
De box wordt geplaatst in een lege ruimte en na activatie gaat de tijd lopen. Het team heeft vanaf dat moment 45-60 minuten tijd om de eindstreep te halen. De deelnemers doorlopen meerdere games waarmee ze op een speelse wijze steeds meer kennis en inzicht opdoen over het betreffende onderwerp.

Op elke locatie te spelen en je eigen leerthema kiezen

Het voordeel is dat je deze Escape Box overal neer kunt zetten dus niet een speciale ruimte hoeft in te richten.

Wij maken de Jump Escapebox helemaal gericht op jouw leerdoelen.

Dus wil jij…

 • Een bepaald onderwerp of thema op een prikkelende manier onder de aandacht brengen
 • Mensen stimuleren om op een actieve en speelse manier kennis en inzicht op te laten doen?
 • Bewustwording creëren over een bepaald onderwerp?

Voorbeelden van thema’s voor de Escapebox

 • Onboarding
 • Vitaliteit en Werkgeluk
 • Klantgerichtheid
 • Puberbrein
 • Grensoverschrijdend gedrag
 • Agressie training
 • Loverboys
 • Verslavingsrisico’s

Hoog leerrendement!

De box bestaat uit verschillende (deels multimediale) componenten waardoor de deelnemers alle zintuigen nodig hebben. Ze moeten de box aanraken, maar er zitten ook audio en video componenten in. Je moet dus ruiken, voelen, luisteren en kijken.
Uit onderzoek blijkt dat des te meer zintuigen je betrekt tijdens het leren des te beter mensen het geleerde onthouden.

Wat kost zoiets?

Om jouw thema om te zetten naar uitdagende spelvormen inclusief audio en video vraagt enige investering. We zullen samen met inhoudsdeskundigen uit jullie organisatie de content ontwikkelen en maken. Een beetje afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de materie moet je rekenen op een investering tussen de 15.000 en 30.000 euro.

De box zelf is gemaakt van houten componenten en veel elektronica plus natuurlijk audio en video afspeelapparatuur. Om één box te produceren moet je rekening houden met een investering van ca. 12.500 euro. (bij afname van meer boxen kan de prijs iets zakken).

Informatie over de Escapebox

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden voor jullie eigen Escapebox, we vertellen je er graag meer over!

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter

Lees ook:

Volg ons op sociale media:

Meer inspiratie ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Escape Learning Box Jump Serious Games

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0