Associatiekaarten: een essentiële tool bij coaching

Associatiekaarten kunnen worden gebruikt om inzicht te krijgen in dieperliggende motieven en ervaringen. Je bent verbonden met jezelf en van daaruit ga je “zonder nadenken” zeggen wat je te binnen schiet door het zien van een foto op een kaart. Een mooi voorbeeld van foto associatiekaarten zie je hier.

Associatiekaart tent

Associatieve technieken

Werken met associatieve technieken helpt je verder te kijken dan alleen je denken. Je komt meer te weten over je onderbewuste reactie en weten. Er wordt samen gekeken of daar een patroon of verklaring in valt te ontdekken.

In plaatjes of symbolen denken is een elementaire functie van de menselijk geest. Of je het realiseert of niet, je bent voortdurend bezig symbolen te interpreteren. En wat we interpreteren kleuren we door onze persoonlijke ervaringen, we maken een associatie. Als je je bewust wordt van de manier waarop jij de plaatjes van je leven interpreteert, kun je starten met (positief) beïnvloeden.

Teamcoaching

Open communicatie is de basis voor een sterk team. Dit is niet altijd makkelijk, soms is er een teamcoaching nodig om de communicatie en samenwerking beter te laten verlopen.
Met behulp van beelden is het mogelijk om iedereen aan bod te laten komen en zijn/haar verhaal en associaties te laten delen van een team. En komen ook de mensen aan bod die zich voorheen aansloten bij de voorgaande spreken of er niet direct in slagen hun mening onder woorden te brengen.

Voorbeelden van toepassingen

Je kunt de associatiekaarten gebruiken voor een kennismaking van teams door met de kaarten een vergadering of training mee te starten, om de teamsituatie in beeld te brengen, maar ook om een brainstormsessie op gang te helpen.

Individuele coachingKernwaardenspel

Bij individuele coaching kunnen de associatiekaarten worden ingezet om de privé- of werksituatie te onderzoeken. Hierbij zijn verschillende vraagstellingen mogelijk.

Coachkaarten

Jump Serious Games heeft op basis van originele foto’s (dus geen standaard stockfoto’s!) een mooi vormgegeven set associatiekaarten ontworpen. En nóg mooier is, op de achterkant van de fotokaarten, staan kernwaarden. Daar kun je het kernwaardenspel mee spelen. Dus twee spellen in één.

Inmiddels hebben we nóg een hele mooie set coachkaarten ontwikkeld, maar dan gericht op het samenwerken met collega’s, namelijk het Ken je Collega Spel. 5 categorieën met prikkelende vragen en opdrachten om je collega’s beter te leren kennen.

Aanbieding

We hebben een mooie aanbieding van de bovengenoemde spellen coachkaarten! Twee sets coachkaarten met bijna 15 euro korting!

Deel deze blog:

Email
LinkedIn
WhatsApp
Facebook
Twitter

Your Cart

No Item Found
Subtotal 0,00
Shipping 0,00
Tax 0,00
Total 0,00
0

Maak kennis met onze games

PROEVERIJ-EVENT "TRAINEN EN COACHEN MET SPEELS GEMAK"

Wil jij leren hoe je met compacte games jouw programma of bijeenkomst kan verrijken?
Wil je zelf ervaren hoe zo’n game of spelsimulatie gaat?
Wil je de kans pakken om een geschikt spel direct aan je toolbox toe te voegen?

vluchtelingenkamp